Chantal leert het van Leco: zo maak je de perfecte staart

Beauty

Chantal leert het van Leco: zo maak je de perfecte staart

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 maart 2021 om 09:00

Gepubliceerd op

25 maart 2021 om 09:00

Een paardenstaart maken: klinkt makkelijker dan het is. Want een elastiekje eromheen vouwen is de eerste stap, maar daarna wil je ook dat-ie de hele dag perfect blijft zitten. Leco legt Chantal en ons uit hoe je de perfecte staart maakt: eentje die niet uitzakt en er ook nog eens mooi uitziet.

Stap 1: föhnen'Voor een staart die goed blijft zitten, moet je body creëren,' vertelt Leco. Blijkbaar doen we niet aan makkelijk vandaag, jammer. Maar, zo zegt Leco: 'We doen een beetje ons best om het daardoor leuker te laten zitten.' Nou, vooruit dan. 'Dit is dus niet een maandagochtend ik-ga-zwemmen-staart, maar een iets chiquere staart?' vraagt Chantal. Yes, it is.

Pak het wapen er maar bij en haal de föhnborstel door je haar naar beneden toe. Chantal zou denken dat ze haar haar juist naar achter moet föhnen, maar dan krijgt ze een kuif. Ook leuk, maar niet voor deze look. Deze methode is te gebruiken als je een lok hebt, maar ook voor als je die niet hebt. Leco: 'Föhn het naar voren en doe het dan pas naar achteren. En datzelfde geldt aan de onderkant.' Door te zorgen dat die punten mooi naar binnen gerold zitten, krijg je geen piekstaart en krijg je net wat meer valling. Zeggen deze termen je helemaal niks? Geen probleem, het betekent dat je dan een mooie staart krijgt. En da's top.

Stap 2: volumepoederVolume heb je nooit genoeg. 'De volumepoeder sprenkel je ertussen alsof je zout op een eitje doet,' zegt Leco. Tip van ons: let op dat je de producten niet omwisselt. Dat geeft net niet het gewenste effect namelijk. De volumepoeder breng je aan bovenop je hoofd en masseer je met je vingertoppen een beetje in.

**Dyson AirWrap. [Kun je hier kopen.

L'Oréal Professionnel Super Dust Volume Poeder. Verkopen ze hier.

Chantal leert het van Leco: zo maak je de perfecte staart

Stap 3: de staart maken'Wat ik wil,' zegt Leco, 'is een staartje waarbij je een beetje volume hebt op je achterhoofd.' We blijven lekker met onze vingers in de weer. Zo houden we het natural als we Leco mogen geloven. Kam met je vingers het achterste deel van je haar naar achteren en ga op zoek naar een elastiekje. Dat hadden we misschien iets eerder moeten zeggen, want in deze fase is het wel handig om dat bij de hand te hebben. Leco: 'Het mooiste is als je je staart zet waar de ronding van je hoofd zit. Maak de staart met al je haar, maar haal er wel vast een paar plukken uit.'

Stap 4: vastzettenMaak de staart vervolgens vast met een elastiekje. Twee keer eromheen en dan moet je 'm een beetje aantrekken. Chantal: 'En laten afglijden.' Leco: 'Welkom bij de breicursus.' Genoeg gekkigheid voor vandaag, terug naar de orde van de dag. Leco: 'En dan trek je je haar een heel klein beetje los.' We hoeven inderdaad niet een strak naar achter getrokken staart met gel en hoofdpijn. 'Zeker niet als je een flapoor hebt,' zegt Chantal. Als je een lok hebt, kun je hier nog een beetje haarlak in doen.

**Invisibobble True Black Haarelastiek. 

Redken Forceful Haarspray. Je vindt 'm hier.

Chantal leert het van Leco: zo maak je de perfecte staart

Stap 5: wegtoveren'Wat jij dan altijd doet is dat je een stukje haar eromheen draait, zodat je het elastiekje niet ziet,' zegt Chantal. Precies. Leco is de beroerdste niet en wil best even uitleggen hoe hij dat fikst: 'Je pakt een stukje haar aan de onderkant, daar spuit je een heel klein beetje haarlak op. Vervolgens draai je 'm om het elastiekje heen en zet je het vast met een schuifspeldje.' Zo is het elastiekje nergens meer te bekennen. Je kunt de boel wat steviger maken door er nog een lading haarlak op te spuiten. Een heel feestelijke staart, maar het is geen sportstaart. Onthoud dat. Hopelijk ben je net zo blij met het resultaat als Chantal.

Chantals Beauty CamperWil je nog meer Leco en Chantal zien? Chantals Beauty Camper is wekelijks te zien op woensdagavond op RTL4 om 20.30 uur. Samen met Fred van Leer rijden de twee in een poederroze camper het hele land door om Nederland een stukje mooier te maken. Dat levert hilarische maar ook ontroerende televisie op. Heb jij het al gezien?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.