Chantal leert het van Leco: de beste basic look met maar 5 producten

Beauty

Chantal leert het van Leco: de beste basic look met maar 5 producten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 maart 2021 om 09:00

Gepubliceerd op

18 maart 2021 om 09:00

Chantal wil het allemaal: make-up waarmee ze kan sporten, naar een afspraak kan, er leuk uitziet, maar die ook weer niet te heftig is. Leco van Zadelhoff weet daar wel raad mee en legt Chantal en ons de ideale tussenweg uit: de basic look. Hiervoor hoef je maar met vijf producten te zwaaien. Sjouwen is dus niet nodig.

Stap 1: concealerWat moeten we zonder. Concealer breng je in kleine stippen aan in de schaduwgedeelten van je gezicht. Je weet wel, bij die eeuwige zwarte kringen onder je oog. En als het nodig is, breng je het ook aan in de neuslippenplooi. Leco: 'Is de concealer al op?' Ja ja, grappig hoor. Ouder worden we allemaal, wacht maar. Als laatste breng je de concealer aan op je kin. En dan lekker blenden natuurlijk. Gewoon met je vinger is prima. Als-ie schoon is tenminste, dat is wel zo fijn.

Lees ook: Chantal leert het van Leco: de classic eyeliner, wimper, rode lip-look

Stap 2: BB-creamEen BB-cream neutraliseert het rood in je gezicht. Tomaat? No more. 'Het geeft een klein beetje dekking, maar je huid, structuur en sproeten blijf je gewoon zien,' vertelt Leco. Die puist dan waarschijnlijk ook. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Dit breng je trouwens ook gewoon met je handen aan. Lekker als een kind vingerverven, maar dan op je gezicht. Leco kiest bewust niet voor een poeder: 'Dat zou het dan weer te masker-achtig maken.'

Chanel Le Correcteur de Chanel. Hier vind je een leuke aanbieding.[

](https://www.douglas.nl/productbrand_991819.html)Shiseido Perfect Hydrating BB Cream. Kun je hier kopen.

Chantal leert het van Leco: de beste basic look met maar 5 producten

Stap 3: bronzerDus we gaan gelijk door naar de bronzer. Time-out. 'Hier gaat het heel vaak mis,' vindt Chantal. Daar kunnen we haar geen ongelijk in geven. Maar hoe komt dat dan? Nou, doordat een bronzer soms te donker of te oranje is. Leco: 'Een bronzer heeft als taak om je huid een beetje op te warmen. Een fout die veel gemaakt wordt, is dat mensen zeggen: 'Ik voel me zo bleek en flets.' Dan gaan ze een bruinere foundation gebruiken.' Moet je dus niet doen. Ziet er niet uit. 'En,' zegt Leco, 'less is more.' Volgens het grote boek der make-upregels moet je opbouwen. Steen voor steen, eh, laagje voor laagje.

Breng de bronzer aan als een soort rouge. Daarnaast kun je het ook rondom de contourlijnen van je gezicht plaatsen. De Jennifer Lopez-truc. Wat? J.Lo? Waar!? O, een truc. 'Haar visagist maakt altijd een gezicht in een gezicht. Om het optisch kleiner te laten lijken, wordt de hele rand rondom haar gezicht donker gemaakt,' legt Leco uit. Komt-ie nu pas mee. Dat had Chantal wel even twintig jaar eerder willen weten. En wij ook.

Dan nog die nek. Hoe zit dat nou? 'Je gezicht pakt zon, maar het gedeelte bij je nek niet. Dus dat kun je over laten vloeien.' Gewoon met je kwast van boven naar beneden met een beetje bronzer is voldoende. Wees dus weer niet te fanatiek, want een bruine vlek in je nek is niet het allermooist.

**M.A.C Bronzing Powder. [Verkopen ze hier.

](https://www.douglas.nl/Make-up-Beauty%20Stories-Tutorial%3A%20Bronzer-MAC-Poeder-Bronzing-Powder-Golden_product_058796.html)NYX Professional Makeup Pro Brush Powder. Scoor 'm hier.

Chantal leert het van Leco: de beste basic look met maar 5 producten

Stap 4: wenkbrauwenHaal eerst even de borstel door je wenkbrauwen heen en vul ze vervolgens lichtjes in. Leco: 'Het mooiste is, wat het beste werkt met een potlood, als je het effect van de wenkbrauwharen nabootst.' Lekker streepjes zetten dus. En daarna kun je alles weer muurvast zetten met een gel.

Lees ook: Chantal leert het van Leco: zo maak je een goede smokey eye

Stap 5: lippenDe mascara hoort er ook bij, maar die heeft Chantal al op. Is eigenlijk een beetje valsspelen, Leco. Dat maakt het namelijk zes producten. Nou ja, daar kunnen we mee leven. Door naar de lippen. Die hebben maar een klein beetje nodig. 'Het kan een glossje zijn, een balm of iets kleurloos.' Maakt de boel net wat mooier. Een best groot verschil zo, toch? Lekker hoor. Tell your face about it.

**Anastacia Beverly Hills Brow Definer. [Kun je hier vinden.

](https://www.douglas.nl/Herfst-Anastasia-Beverly-Hills-Wenkbrauwen-Brow-Definer-Nr.-02-Chocolate_product_917337.html)Clarins Eclat Minute Embellisseur Lèvres. Hier in de aanbieding.

Chantal leert het van Leco: de beste basic look met maar 5 producten

Chantals Beauty CamperWil je nog meer Leco en Chantal zien? Chantals Beauty Camper is wekelijks te zien op woensdagavond op RTL4 om 20.30 uur. Samen met Fred van Leer rijden de twee in een poederroze camper het hele land door om Nederland een stukje mooier te maken. Dat levert hilarische maar ook ontroerende televisie op. Heb jij het al gezien?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.