Van bob tot bakpoeder: zo hou je je coupe summerproof

Beauty

Van bob tot bakpoeder: zo hou je je coupe summerproof

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 juli 2022 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Unsplash

Gepubliceerd op

10 juli 2022 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Unsplash

Hittegolf incoming. Lekker voor jou, iets minder lekker voor je haren. Want plakkerige lokken en ingestorte knotten: dat willen we niet. En het hoeft ook niet. Met deze tips maak én hou je jouw coupe summerproof.

1. Helemaal ondersteboven Ha zon! Doei volume! Helaas niet echt een match deze twee. Maar verdrietig slierthaar is gelukkig makkelijk te voorkomen. Beetje volumepoeder door je haar wrijven en je bent klaar voor een dag bakken of een strandfeest bij zonsondergang. Wat ook goed helpt: je haar ondersteboven föhnen voor je van huis gaat. Dat geeft de aanzet van je haar meer volume. 2. Omhoog ermee Niks zo naar als een natte nek met plakkerig haar. De snelste oplossing is ook nog eens lekker fashionable: de haarklem. Dit typische nineties item is al een tijdje terug in het straatbeeld. En daar blijft-ie nog wel even ook. Andere favorieten die altijd hoge ogen gooien: de strak ingedraaide knot of de hoge (zij)staart of vlecht. Dus hup, haar omhoog! 3. Korte bob Of maar meteen lekker rigoureus: hup, de schaar erin. De korte bob is helemaal hot du moment. Een keer knippen, hele zomer niks meer aan doen. Of ga nog een stapje verder voor een frisse bol. Sterren als Anouk en Esmé van Kampen rocken hun prachtige, gemillimeterde kapsels. Durf jij het? Wel even goed insmeren met zonnebrand natuurlijk!

4. Bakken voor het bakken Als iemand het weet, is het de kapper. Salon B heeft nog een opmerkelijke tip voor zweetvrij haar: baking soda. Geen grap. Baking soda (niet te verwarren met bakpoeder) is een echt 1001-dingen-huishoudmiddel. Niet alleen geschikt voor je baksels, maar dus ook voor het reinigen van je haar. Zeg maar dag tegen vet, zweet, dode huidcellen en andere viezigheid. Even een of twee minuten inmasseren, uitspoelen en je bent good to go.

5. Altijd goed, zo'n hoed Weinig vertrouwen in een goede afloop? Vergeet dan niet een zomers vissershoedje, glamoureuze zonnehoed of sportieve zonneklep in die strandtas te stoppen. Beschermt je tegen die felle zon en verbergt meteen je bad hairday. Houden we van.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Shop hier

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen