Schone slaapster: dit is waarom je zonneschade het beste aanpakt tijdens je slaap

Beauty

Schone slaapster: dit is waarom je zonneschade het beste aanpakt tijdens je slaap

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

9 september 2022 13:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

9 september 2022 13:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Bakken in de zon is heerlijk, maar heeft ook gevolgen voor de huid. En dat motten we niet. Ik heb daarom een handige routine tegen zonneschade. En simpeler kannie. Gewoon tijdens je slaap. Zó pak je het aan.

Nu we de zomervakantie achter ons laten – bummer – en we met ons sunkissed gezicht terugkeren in de werkbanken is het tijd om zonneschade aan te pakken. Al is voorkomen natuurlijk beter dan genezen, maar als dat al te laat is, heb ik dit stappenplan voor je.

Aanpakken die handel Zonneschade pak je 's avonds het beste aan. Logisch, naast dat jij je schoonheidsslaapje doet komt de zon ook even op adem. We weten het natuurlijk allemaal: de slimste strategie voor de huid is om de zon voorkomen, maar dat lukt nou eenmaal niet altijd. Ook mij niet. Merk je dat je wel last krijgt van zonneschade op de huid, donkere vlekken of een ruwe en doffe huid? Dan kan ik je vertellen: nachtbehandelingen hebben veel voordelen.

Herstelmodus Wist je dat jouw huid in de avond een herstelfunctie heeft? Net zoals spieren, herstelt de huid ook in rust. Tijdens de slaap bereiken cel- en eiwitdelingen hun piek. De bloeddruk en lichaamstemperatuur worden lager waardoor er een ideale omgeving ontstaat voor celvernieuwing. Verder helpen melatonine en adenosine, die de slaap-waakcyclus regelen, tegen ontstekingen en regeneratie. Ja, ja een hele mond vol. Maar van deze reset-functie wil je gebruik maken. Dit zijn de producten die mij altijd helpen om dit herstel te versterken. En dat terwijl ik lekker in dromenland ben.

Shop mijn 3 favorieten

Een krachtige overnight parel in serumland

29 ,00

Deze nachtcrème wordt je bestie

Hydrateert 's nachts de lippen intens

8 ,00

Vanaf volgende week start de rubriek 'Vraag het beautyredacteur Xana'. Iedere week beantwoord ik één van jullie beautyvragen. Dus brand los: wat zijn jullie prangende vragen? Wat wil je nou écht weten? Ik hoor het graag. Hou onze Instagram in de gaten of mail me op xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl om je vraag in te sturen.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen