Knappe coupe: dit is hoe je je haar gemakkelijk föhnt als een pro

Beauty

Knappe coupe: dit is hoe je je haar gemakkelijk föhnt als een pro

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

26 augustus 2022 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

26 augustus 2022 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Je haar föhnen is vaak een gedoe. Stap je haastig uit je bed, moet je nog douchen – en het is al zo heet – om vervolgens nog je haar in model te moeten föhnen. Poe-hoe. Hier daarom een handig stappenplan, zodat je föhn-routine gemakkelijker wordt. En sneller.

Het is belangrijk om je haar op de juiste manier te föhnen. Als je gewoon gedachteloos met die gortdroge föhnlucht op je haar blaast beschadig je jouw lokken. Dat motten we niet hebben natuurlijk. Met deze tips word jij een föhnexpert. Kan jij weer wat langer blijven liggen in de ochtend.

Lees ook: Droge dos? Met deze 6 tips herstel je beschadigd haar na je vakantie

Kies de juiste föhn Voordat je jouw haar droogt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste haardroger kiest voor jouw haartype. Op die manier droog je jouw haar efficiënter. Dag hitteschade. Heb je dun haar, ga dan voor een keramische föhn. Daar zit namelijk een laagje in dat hitte goed verdeelt. Voor fijn haar kies je een föhn met verschillende standen. Gebruik zo min mogelijk de warme stand. Heb je meer last van dof haar? Ionische föhns zijn dan perfect voor jou. Maken je haar namelijk lekker zacht. Ben jij een krullenbol? Ga dan voor een haardroger met diffuser. Dit behoudt de natuurlijke vorm van de krullen.

Leuk weetje De perfecte föhn kunnen wij jou aanbieden. Neem nu een jaarabonnement op &C the magazine en ontvang de iconische Professional Blowdryer van de Balmain Hair Couture-collectie twv € 199. Jawel, van Balmain! Klik hier.

Wacht tot je haar ongeveer 60% droog is Is je haar nat? Dan is het super kwetsbaar. Er komt bij föhnen veel trekwerk kijken en dit vergroot bij nat haar de kans op beschadigd haar. Droog je haar daarom met een handdoek en wacht totdat het halfdroog is voordat je naar je föhn grijpt. Heb je weer effe tijd voor je ontbijt.

Bescherm je haar vooraf Hitte is een van de grootste vijanden van je haar. Gebruik je veelvuldig hoge temperaturen om je lokken te stylen? Dit veroorzaakt schade en afgebroken punten. Smeer je haar daarom altijd in met een hittebeschermer als deze.

Shop de hittebeschermer van Balmain nu

Uitverkocht
36 ,00

Gebruik de föhn-nozzle De föhn-wattes? Er is een reden waarom je föhn wordt geleverd met een klein hulpstuk. Je hebt het nodig. Goh. Je kunt hiermee gericht je haar drogen waardoor het niet alle kanten opschiet. Breek je haar ook weer minder snel af.

Vergeet het naproduct niet Je wil je geföhnde lokken natuurlijk zo lang mogelijk in model houden. Hier gebruik je een haarproduct voor als dit van L'Oreal Professionnel. Het gebruik van finish-producten houdt je haar de hele dag pluisvrij. Breng daarom een kleine hoeveelheid haarserum of leave-on-crème op de uiteinden en verdeel het gelijkmatig over je lokken. Overdrijf niet, anders wordt het een vette bende.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen

Ontdek deze parels