Kijk maar effe: dit is waarom je gezichtswijn nú wil toevoegen aan je skincare routine

Beauty

Kijk maar effe: dit is waarom je gezichtswijn nú wil toevoegen aan je skincare routine

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

15 november 2022 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Martin Sweers visagie Elise Haman

Gepubliceerd op

15 november 2022 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Martin Sweers visagie Elise Haman

Elke maand neemt beautyredacteur Xana Ferreira Chicano een beautytrend onder de loep en vraagt ze zich af: je geld waard of kun je je zuurverdiende pegels beter besteden? Deze keer: face wine.

Ook zo’n last van een doffe huid na de zomerperiode? Of een kurkdroge huid waardoor je overal schilfers vindt, van bank tot bed? Er is goed nieuws. Maak je klaar voor een grootse trend in beautyland: face wine. Face-wattes? Helaas heeft deze beautyhack niets met wijn te maken, bummer, maar wel met druivensap. Gezichtswijn Letterlijk betekent face wine gezichtswijn – goh. Niet te verwarren met een wijngezicht, dat je krijgt van een wijntje of vijf te veel. Het gaat hier om regenwater dat op natuurlijke wijze gefilterd is door de wortels van de wijnstokken, waardoor het rijk is aan mineralen, antioxidanten en hydraterende bestanddelen. Perfect voor de droge huid. Kijkend naar het verleden is dit niets nieuws. Onze Egyptische schone, Cleopatra, had heel wat verschillende beautyrituelen. Eén ervan was een gezichtsbehandeling met druiven, die in die tijd al gebruikt werden als natuurlijke antioxidant. Wondjes? Had ze niet. Door die druiven, dus. Populairder dan ooit Tegenwoordig zijn het TikTokkers die dit goddelijke elixer hebben ontdekt. Hongerig naar beautytips (of fruit?) experimenteren ze dagelijks met allerlei nieuwe cosmetica, in de hoop onverwachts een wonderproduct te ontdekken. Deze race werpt momenteel zijn druiven af voor het Franse merk Caudalie. Hun L’Eau de Raisin of Druivenwater (7,90 euro) gaat namelijk viraal. TikTok-influencers Monet McMichael en Mikayla Nogueira populariseerden deze facewinetrend. In hun video’s laten zij zien hoe het werkt. En dat is eigenlijk heel simpel. Het is een verfrissende nevel voor het gezicht. Je sprayt het op en hallo, hydratatie. En ja, dat kan de hele dag door. Het is niet alleen een oppeppende spritz (klinkt als een goede oude Aperol), maar ook een goede basislaag voor je make-up. De plakkerige substantie maakt deze beautyparel namelijk een perfecte primer, die ervoor zorgt dat je make-up extra lang blijft zitten. Wijn-wijnsituatie. Caudalie's vinotherapie Nog effe terug naar Caudalie. Het merk is gespecialiseerd in zogenaamde vinotherapie, wat inhoudt dat het vruchtvlees dat overblijft tijdens wijnproducties gebruikt kan worden als exfoliant op het gezicht. Dat bestrijdt vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering en herstelt het evenwicht van de huidmicrobioom voor een gezondere huid. Verder is deze vino-spray dermatologisch getest en vermindert-ie de gevoeligheid van de huid. Ja, ja, een hele mond vol. Maar het werkt. De vraag die rest: ga je deze trend uitproberen of hou je het druivenwater liever in je glas voor een laatste zonnige dag op het terras? Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen

Shop beauty producten