Frisse toet: zó gebruik je Dermalogica's items in je skincare routine

Beauty

Frisse toet: zó gebruik je Dermalogica's items in je skincare routine

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 september 2022 om 11:00

Bron / Fotografie

Fotografie: Kee + Kee | Tekst: Esther Muller

Gepubliceerd op

16 september 2022 om 11:00

Bron / Fotografie

Fotografie: Kee + Kee | Tekst: Esther Muller

Wie knapt er niet op van een beetje aandacht? Voor je huid is dat niet anders. Deze vier dagelijkse stappen doen wonderen. En wel met deze parels van producten van Dermalogica.

Stap 1: Double Cleanse Een goed begin is het halve werk: voor een gezonde huid reinig je dubbel. In de loop van de dag vangt je gezicht aardig wat vuil. Denk aan luchtvervuiling, make-up, zonnebrand en je natuurlijke talgproductie. Samen vormen ze een waxachtig laagje dat je niet zomaar met water wegspoelt. Dermalogica ontwikkelde de PreCleanse op basis van olie. Het verwijdert zelfs het hardnekkigste vuil van je gezicht. De olie verandert op je huid in een melkachtige structuur en trekt het vuil er als een magneet af. Vervolgens was je je gezicht met de Ultracalming Cleanser op waterbasis. Voilà, de eerste stap is gezet.

Dermalogica Exfoliant

Stap 2: Exfoliant Exfoliëren is dé manier om dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Bouw het wel op: te veel exfoliëren stimuleert het ontstekingsmechanisme van de huid, waardoor-ie overgevoelig kan worden. Begin met één keer in de week. Als dat goed gaat, kun je het opbouwen tot dagelijks gebruik. Daily Milkfoliant is een goeie keuze: deze vegan formule is zacht en het poeder verandert in een rijke crème die op een huidvriendelijke manier dode huidcellen verwijdert. Ga nooit de deur uit zonder zonbescherming wanneer je een exfoliator gebruikt. Je huid is namelijk extra gevoelig voor zonlicht.

LET OP! Bij een bestelling bij Dermalogica krijg je een gratis miniatuur met de code: ANDCMILKFOLIANT

Dermalogica Milky

SHOP DAILY MILKFOLIANT NU

Stap 3: Toner Je huid is schoon, je dode huidcellen zijn verwijderd, tijd voor een toner. Die zorgt voor een gezonde huidbarrière, waardoor vervuiling niet binnendringt en de huid geen vocht verliest. Veel mensen denken dat smeren met anti-agingproducten ervoor zorgt dat de huid soepel en stralend blijft, maar deze crèmes pakken niet altijd onderliggende problemen zoals langdurige dehydratatie aan. Met een toner, zoals Dermalogica’s Hyaluronic Ceramide Mist, zorg je voor hydratatie. Het product helpt de huid bovendien om vocht vast te hou- den, waardoor de veerkracht weer toeneemt. En ook niet verkeerd: het geeft een heerlijk fris gevoel op je gezicht.

Dermalogica - Serum

Stap 4: Serum Nu is het tijd voor een serum op maat. Serums bevatten een hoge concentratie werkbare stoffen en je kunt heel gericht te werk gaan. Meer hydratatie nodig? Het Circular Hydration Serum zorgt dat het vochtgehalte van je huid weer op peil komt en blijft. Een paar druppels, die je eenvoudig met het pipetje uit de fles haalt, maken al het verschil. Voor een optimaal effect gebruik je een serum na je toner en voor je moisturizer en SPF. Niet alleen je gezicht, ook je lippen kun je verwennen met extra verzorging. Renewal Lip Complex herstelt de delicate lippen, vermindert fijne contourlijntjes en remt verdere huidveroudering af.

Deze beautyshoot stond in &C the magazine editie 7 van 2022: 'Reis ver, duik diep, kom terug'.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer lezen

Ontdek deze parels

Shop &C Magazine