Scheer jij je foef? Dan moet je dit even lezen

Beauty

Scheer jij je foef? Dan moet je dit even lezen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 juli 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom Ten Seldam

Gepubliceerd op

5 juli 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom Ten Seldam

Wie haar bikinilijn scheert weet dat het scheren een precieze klus is. Als je regelmatig scheert kan de huid gaan irriteren en kunnen er bultjes ontstaan. Maar, hoe scheer je je liefdesorgaan zónder alle ongemakken als roodheid, bultjes en ingegroeide haren?

De zomer komt langzaam in de buurt. Dat betekent dat je de boel daarbeneden straks weer aan wil pakken, tenzij het je voorkeur heeft je haar te laten staan. Voor wie wel scheert, je herkent ongetwijfeld de ongemakken die daarbij komen kijken: roodheid, jeuk en bultjes. Wees een beetje lief voor je poes en lees deze tips.  

1. Scheer nat Zorg dat je huid even de tijd heeft gekregen om warm te worden door je douche of bad. De haartjes worden daar zachter van en je huid zal na het scheren gladder aanvoelen. Scheer nóóit droog, omdat je huid dan het mes tegenhoudt waardoor wondjes ontstaan. Lees ook: Heb je ook ruwe bultjes op je bovenarmen? Dat komt hierdoor

2. Scheermes Zorg dat je scheermes scherp en schoon is, want een vies en bot scheermes veroorzaakt gegarandeerd irritatie en bultjes. Zorg dat je voor een scheermes kiest met minimaal drie mesjes (en dus geen wegwerp mes) die van elkaar gescheiden zijn met een stukje rubber. Dat zorgt ervoor dat je huid minder snel beschadigt. Na het gebruik van je scheermes is het belangrijk om 'm goed schoon en droog te maken en te bewaren op een droge plek waar schimmels geen kans krijgen.

3. Epileer het gebied rond je vagina Jep, deze is pijnlijk maar werkt voor sommige huiden erg goed. Met een epileerapparaat (of met een pincet als je te veel tijd hebt), trek je de haartjes met haarzakje uit je huid waardoor het langer duurt voordat ze terug komen. Misschien voelt de huid geïrriteerd na het epileren, maar daarna heb je zeker een paar weken (!) plezier van een gladde huid.  

4. Scheer met de haren mee Als je tegen de haren in scheert zullen de haren weerstand bieden waardoor je makkelijker in je huid snijdt. Bovendien zorgen de wondjes er weer voor dat er sneller ontstekingen en ingegroeide haartjes ontstaan. Altijd met de groeirichting van de haren mee dus.  

5. Spoel na met lauw water Spoel na het scheren of epileren je huid af met lauw tot koud water om te zorgen dat er geen resten van scheerproducten en haartjes achterblijven. Het lauwe water werkt ook verkoelend voor je huid na het scheren en helpt jeuk tegen te gaan.   Lees ook: Deze betaalbare parfum van Action gaat nu viraal op TikTok en ruikt superduur 6. Gebruik het liefst ongeparfumeerde PH-neutrale scheergel of olie Veel mensen kunnen tegen scheerproducten met een lekker geurtje, maar dit is wel vaak de reden waarom de huid na het scheren branderig of prikkend aanvoelt. Het parfum kan namelijk de open huid irriteren. Ook kan het er voor zorgen dat de PH-waarde van je vagina verstoord raakt.  

7. Hydrateren Na het scheren kan de huid droog aanvoelen. Het advies is om even niets op de huid aan te brengen zodat de huid kan rusten. Wil je toch smeren? Breng dan een ongeparfumeerde crème aan met bijvoorbeeld aloë vera voor het kalmeren van de huid. Een beetje Purol doet ook wonderen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen