Minder vaak je haar wassen? Zo bouw je het af

Beauty

Minder vaak je haar wassen? Zo bouw je het af

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 januari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Unspslash

Gepubliceerd op

18 januari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Unspslash

We weten allemaal dat het beter is voor ons haar om het minder vaak te wassen. Maar tóch doe je het, want een vet koppie en een bad hair day is ook weer zo wat, hè? Toch van plan om je dagelijkse routine af te leren? Deze tips helpen je erbij.

Telkens wanneer je je haar wast met shampoo, stimuleer je de talgklieren in je hoofdhuid om nog meer olie aan te maken. Deze olie dient als bescherming van je haar- en hoofdhuid. Hoe vaker je je haar wast, hoe vetter je coupe wordt. Tijd om deze gewoonte af te leren, dus. Het is een proces dat tijd kost, maar je haar zal je dankbaar zijn. De boel wordt er namelijk gezonder, glanzender én voller door, omdat je minder haren verliest tijdens de wasbeurten. Bovendien scheelt het tijd onder de douche. 

Lees ook: Met dit trucje blijven je wimpers ook gekruld ná je mascara

1. Langzaam afbouwen Je hoeft echt niet meteen back to basic, dus bouw je wasroutine langzaam af. Was je haar eerst om de dag gedurende twee weken. Heb je op dag twee al een pakje boter in je haar? Steek je haar dan gezellig op in een knot of draag een vlecht. In het begin zal het even wennen zijn, maar op den duur zal je haar en hoofdhuid minder vet worden. Bouw op deze manier steeds verder door meer dagen tussen je wasbeurten te laten, totdat je nog maar twee tot drie keer per week hoeft te wassen.

2. Droogshampoo Misschien wel je beste buddy tijdens dit hele proces. Want met droogshampoo verdwijnen vette lokken als sneeuw voor de zon én het geeft je coupe een enorme volumeboost. Tip: spray droogshampoo altijd bij de aanhechting van je haar ónder de lok die je volume wilt geven, anders worden ze zwaar en zakt je haar in.

3. Gebruik eens per week een deep cleansing shampoo Ben jij een grootgebruiker van haarstylingsproducten? Dan kunnen die vetten lokken ook wel eens liggen aan restjes haarproduct die aan je haar en hoofdhuid blijven kleven. Soms is een 'gewone' shampoo niet voldoende om alle restjes product en vuil uit je haar te krijgen. Gebruik daarom bij een van je wasbeurten een deep cleansing shampoo die je haar van de wortel tot de puntjes grondig schoonspoelt.

4. Pas op met vette haarproducten Producten die ontwikkeld zijn om je haar te voeden en te ontklitten, zoals bijvoorbeeld een conditioner of olie, hebben de neiging je lokken sneller vet te maken. En da's niet handig als je minder vaak je haar wilt wassen! Breng deze producten daarom gedoseerd aan en alleen in de puntjes van je haar.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty