Dus dit is de reden waarom je wenkbrauwen ineens dunner worden

Beauty

Dus dit is de reden waarom je wenkbrauwen ineens dunner worden

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 april 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

11 april 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Is het je wel eens opgevallen dat elk jaar met het uitblazen van de kaarsjes op je verjaardagstaart je wenkbrauwen dunner worden? Dat kan. We vertellen je waarom en hoe je ze vol en gezond houdt.

Toen je in je puberjaren een unibrow had, plukte je de haartjes weg. Nu anno 2023 – en je een stukje ouder bent – hoef je steeds minder te epileren. Help, je wenkies worden dunner. En dat is wel hierom.  

De oorzaak Tja, dat is te wijten aan het ouder worden en daar krijgen we allemaal mee te maken op den duur. Niet erg, maar naast fijne lijntjes en (misschien) de eerste grijze haren wordt niet alleen je hoofdhaar dunner, maar dus ook de haartjes van je wenkbrauwen. Zijn we mooi klaar mee. Niet alleen het verouderingsproces heeft invloed op de dikte van je wenkbrauwharen, maar ook het gebruik van bijvoorbeeld medicatie en schommeling in hormonen kunnen een rol spelen. Daarnaast kan stress en bepaalde voeding ook invloed hebben op je wenkbrauwen.  

Lees ook: Hoe bedoel je je kunt Sephora niet in Nederland bestellen? Op deze manier kan het gewoon

Zo worden ze weer voller Poeh, wat een opsomming aan negatieve invloeden. Gelukkig is er ook wat aan te doen. Misschien zijn de volgende opties wat voor jou:  

1. Simpelweg minder epileren Misschien klinkt het vanzelfsprekend, maar als je dicht op de spiegel wat haartjes wegplukt kan dat van veraf je wenkbrauwen opeens een stuk dunner laten lijken. Probeer eens een aantal weken niet te epileren en laat ook de donshaartjes terug groeien.  

2. Verven Door je wenkbrauwen te laten verven worden ook alle kleine haast onzichtbare donshaartjes gekleurd, waardoor je wenkbrauw dus gelijk een stuk dikker lijkt.  

3. Microblading Een populaire techniek die je nu overal tegenkomt. Door middel van het aanbrengen van pigment in de huid met een speciale techniek kan een wenkbrauw heel natuurlijk semipermanent bewerkt worden. Verdiep je wel even voordat je het gaat doen, want je wilt natuurlijk wel dat het professioneel gedaan wordt.  

4. Een wenkbrauwgroeiserum Het lijkt wel een wonder, maar serums kunnen de haartjes steviger maken en stimuleren de haargroei. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Lees ook: Di­t is de reden waarom je crème niet intrekt en kan gaan rullen

5. Vaseline Een klein beetje vaseline zorgt er niet voor dat je wenkbrauwen voller worden, maar het kan wel werken als een soort conditioner voor je wenkbrauwen. Ga maar na: elke dag reinig je je gezicht met facewash en een toner. Dit droogt de haartjes uit. Door ze dus wat in te vetten met een schoon borsteltje met wat vaseline eraan bescherm je de haartjes tegen bijvoorbeeld sneller afbreken.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen