De nineties wenkbrauw komt terug: zo maak je er wat van

Beauty

De nineties wenkbrauw komt terug: zo maak je er wat van

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

31 juli 2022 12:00

Gepubliceerd op

31 juli 2022 12:00

Het gerucht gonst al langer en bereikte ook &C's redactie: de nineties wenkbrauw komt weer terug. Inderdaad, twee flinterdunne bogen boven je ogen. Daar gaan je volle en zorgvuldig omhoog gekamde borstels. Maar laat je pincet nog even liggen en lees eerst wat je beter wel en niet kunt doen.

Twitterende wenkbrauwen De afgelopen jaren konden ze niet vol genoeg zijn, onze harige rupsen, met die van model en actrice Cara Delevingne voorop. Heel natuurlijk ogen haar volle borstelige exemplaren. Ook de Karjenners-zussen hebben de trend duidelijk niet gemist. Die van Emily in Paris-ster Lilly Colins hebben zelfs een eigen Twitter-account. En sinds ze haar dikke monobrauw laat staan, krijgt Deens model en make-upartiest Sarah Marie Goldschmidt Clark ook meer opdrachten dan ooit.

Lees ook: Inpakken die handel: deze outfits gaan mee de vakantiekoffer in Door dik en dun Maar zoals dat gaat met trends, komt er altijd weer een ander om de hoek waaien. En dus gaat de dikke wenkbrauw binnenkort misschien wel met pensioen. En heel eerlijk: ergens was het wel te verwachten. Scrunchies, de slip dress, cargo pants, het vissershoedje en lipglosses vliegen je om de oren. Het was een kwestie van tijd tot ook de wenkbrauw aan de nineties trend moest geloven. Bella Hadid wist 'm vorig jaar al voorzichtig en met veel klasse te herintroduceren. Hoe kan het ook anders. En als het zo kan, willen we allemaal wel aan de slanke wenkbrauw.

Een paar tips: 1. Niet plukken Niet meteen beginnen te plukken met die pincet. Daar krijg je spijt van als haren op je hoofd. Of beter gezegd: gebrek aan haren. Vraag maar aan iedereen die in de nineties met ultradunne wenkbrauwen rondliep. Na dat woeste geëpileer kwam het met veel wenkbrauwen niet meer goed. Gelukkig hebben we geleerd van onze fouten en zijn er andere technieken voor een flinterdun brauwtje. 2. Wel threaden Wi je toch eerst wat overtollig wenkbrauwhaar laten verwijderen? Voor een strak resultaat kun je het beste gaan voor threading. Bij deze natuurlijke techniek worden twee dunne touwtjes op een bepaalde manier in elkaar gedraaid over je huid. De haartjes kunnen zo heel precies en met wortel en al verwijderd worden. Zelfs de kleinste haartjes en donshaartjes worden meegepakt. Bij threaden worden in één keer meerdere haartjes meegepakt, dus je bent sneller klaar dan je au kan zeggen. 3. Meten is weten Voor de perfecte slanke wenkbrauw heb je helemaal niet zoveel nodig. Het vraagt vooral om goed kijken naar je natuurlijke vorm, textuur en kleur. In plaats van daar compleet aan voorbij te gaan en eroverheen te kalken, maak je er juist het uitgangspunt van. Bij veel brow bars kun je terecht voor zogenaamde brow mapping, waarbij de wenkbrauwstylist met allerlei meettechnieken de beste wenkbrauwvorm voor jou weet te vinden. Mooi, kan die ook weer van de to do-lijst. 4. Lichter maken Wie niet wil plukken, kan ook met de verfkwast in de weer. De Australische wenkbrauwspecialist Fay Rezaei raadt aan de wenkbrauwen eerst lichter te maken met verf (zonder bleekmiddel). Dat geeft je een zachtere uitstraling, waardoor je meer kanten op kunt met je make-up en je wenkbrauwen minder aanwezig zijn. 5. In vorm brengen Dan is het tijd voor het shapen. Gebruik hier een stevige wenkbrauwgel voor. Het voorste deel van je wenkbrauw (vlakbij je neus) strijk je naar boven en de uiteinden van de wenkbrauw strijk je naar beneden en naar buiten glad. Voor nog meer effect kun je daarna met een potloodje nog een dunne lijn aan de binnenkant van de wenkbrauw trekken. Klinkt als: even oefenen. Lees ook: Dit zijn de tips tegen een onderhuidse puist 6. Niet doorschieten Écht terug naar de nineties look moet je niet willen. Tenzij er een uitnodiging voor fout feest op de deurmat valt. In dat geval raden we je aan vooral even inspiratie op te doen op het Instagram-account van grappenmaker en zelfbenoemd nineties influencer Alina Bock.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen