Trend alert: botox in je voeten tegen pijnlijke poten

Beauty

Trend alert: botox in je voeten tegen pijnlijke poten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 augustus 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Unsplash

Gepubliceerd op

18 augustus 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Unsplash

We horen je denken: botox, dat spuit je toch in je gezicht tegen rimpels? Klopt, maar steeds meer mensen laten het middeltje nu ook in hun voeten spuiten. En nee, niet tegen rimpeltenen. Maar tegen pijnlijke voeten door hoge hakken.

We kennen het allemaal wel: aan 't eind van een avond stappen zitten die knappe stiletto's niet meer aan je voeten, maar bungelen ze in je hand alsof 't je nieuwe handtas is. Voeten rood en gezwollen van de ietwat te strakke – en vooral: te hoge – pumps. 'Ik zei toch dat je sneakers aan had moeten doen,' zucht die ene vriendin nog nors. Zal best, maar deze parels stonden nou eenmaal 't best bij de jurk die je per se aan wilde. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, toch? Nou, daar zou deze botox-in-je-voeten-trend dus een oplossing voor zijn. Maar of dat ook zo is? Wij betwijfelen het...

Lees ook: Waarom je mascara aan het eind van de dag onder je ogen zit

Gevoelige thuiswerkvoeten Dermatologen zien de laatste tijd een stijging in het aantal verzoeken voor voetbotox. En dat lijkt alles te maken te hebben met de pandemie. Omdat we toen massaal vanuit huis werkten, konden we de hele dag op onze zachte pantoffels rondsloffen. Nu we weer naar kantoor gaan, maar ook naar feestjes en evenementen, worden de hakken weer vaker uit de kast getrokken maar dat kunnen die tere thuiswerkvoeten helemaal niet meer aan.

Daar komt ook nog 'ns bij dat de hakken dit seizoen hoog, hoger, hoogst zijn want de platform heels maken een comeback. Je snapt: verwende pantoffelpootjes + torenhoge hakken = 100% pijngarantie.

Je moet er wat voor over hebben Als oplossing tegen die pijn is er nu dus voetbotox. Daarbij wordt er wat botox op een hele specifieke plek in je voet gespoten, waardoor de spier als 't ware verlamd wordt. Klinkt niet echt lekker, maar daardoor nemen de pijnprikkels af en kan je dus urenlang je plateaus aan zónder half kreupel op blote voeten naar huis te wandelen.

Lees ook: Smeer jij je dagcrème in de verkeerde volgorde? Zo heurt het eigenlijk

Paar minpuntjes Net als botox in je gezicht, werkt dit alles maar zo'n zes tot negen maanden, daarna begint de hele riedel weer opnieuw. En dat kan aardig in de papieren lopen, want voor voetbotox is er meer botox nodig dan in je gezicht. Daar komt bij dat naalden in je voeten krijgen gewoon fokking pijnlijk is, dus nou ja... kijk maar effe of je het ervoor over hebt of niet. Misschien toch gewoon eerst nog maar even van die gelkussentjes proberen. Of moeten we het concept kantoorpantoffels toch maar een keer trendy maken? Wij zijn voor.

Fun fact: Deze behandeling wordt ook wel 'loub job' genoemd, vernoemd naar Christian Louboutin, de ontwerper die bekend staat om z'n torenhoge naaldhakken (en rode zool). Weet je dat ook weer.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur