Smeer je weg: dit product gaat viral op TikTok, en jij wil hem ook

Beauty

Smeer je weg: dit product gaat viral op TikTok, en jij wil hem ook

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 januari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes beeld Pexels

Gepubliceerd op

26 januari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes beeld Pexels

Heb jij 'm al voorbij zien komen? De Cicaplast baume B5+ van La Roche-Posay gaat helemaal viral op TikTok. En influencers beweren dat dit goede van nog geen twee tientjes een heus wondermiddel is. We checkten of deze crème in Nederland ook zo viral gaat, het antwoord: niet buiten de Randstad.

Dermatologen bevestigen het enthousiasme van de influencers, de Cicaplast balm werkt als een tierelier. Hij zou over de hele wereld de winkels uit vliegen en zelfs al uitverkocht zijn. Ook in Nederland? Nope. We hebben even rondgebeld; van Groningen tot Maastricht verkopen ze de balsem wel, maar krijgen ze nog niet zo veel mee van die zogenaamde hype.

Zie je wel In de hoofdstad lijkt de populariteit al wel te groeien: 'Ik merk dat we hem nu steeds meer verkopen,' vertelt een medewerker van Amsterdam Central Pharmacy, 'maar onze klanten bestaan ook voor 80 procent uit toeristen, die zijn er echt gek op.' Is de balsem het wel waard om te kopen? 'Zeker,' vindt de apotheker, 'wij hebben het product eigenlijk altijd al aangeraden.' Hadden die TikTokkers toch gelijk.

Lees ook: Selena Gomez gebruikt déze gezichtsspray van 10(!) euro tegen een droge winterhuid

Best goed spul La Roche-Posay ken je misschien als een tikkie suf apothekersmerk, maar het is gewoon een merk van L'Oreal en richt zich vooral op de gevoelige huid. De Cicaplast balsem bevat vitamine B5, wat je huid helpt een beschermende laag op te bouwen. Het werkt hydraterend en gaat ook nog eens huidirritatie tegen. Zeg dus maar doei tegen die acné, en hallo babyhuidje! Wat 't mag kosten? Zo'n 16 ekkies. Niet slecht, toch?

Let wel: het product is geen vervanger voor je moisturizer, maar juist een extra hulpmiddeltje. Zo kun je het als een masker gebruiken of op geïrriteerde plekken aanbrengen. Bonus: het werkt ook nog 'ns goed tegen droge handen, én bij geïrriteerde babybillen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen

Ontdek deze parels