Je had nooit verwacht dat je micellair water ook hiervoor kunt gebruiken

Beauty

Je had nooit verwacht dat je micellair water ook hiervoor kunt gebruiken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

18 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Dat micellair water een redelijk betrouwbaar beautyproduct is, weten we wel. Het transformeert je slaapkop in een mum van tijd naar een stralend schoon canvas. Normaal gesproken gebruik je het waarschijnlijk om je make-up eraf te halen. Maar wist je dat je het ook hiervoor kunt gebruiken?

Niet alleen je gezicht drinkt graag een slokje van deze agua, ook je haar wordt er (weer) helemaal wild van. Het laat je vette oliebollenslierten weer als pas gewassen ijken. Doei droogshampoo, hallo handige haarhack! Lees ook: Knap met een paar knaken: van deze budgetvriendelijke beauty hacks wordt iedereen blij You win some, you snooze some. Geen paniek als je iets te lang hebt liggen snoozen en de douche daardoor een dagje overslaat. Giet gewoon wat micellair water op een wattenschijfje en wrijf het over je hoofdhuid en haarwortels. De micellen uit het wondermiddel trekken vet aan en verwijderen zo je onzuiverheden. Hartstikke handig dus als je vet haar hebt. Het onttrekt de oliën en laat het er weer glanzend en gezond uitzien. Het is eigenlijk zo logisch.. Dat we dat nog niet eerder wisten.

Sayonara stijltang-stank Ook als je lekker hebt staan tangen, is een drupje micellair niet mis. Veeg het met een watje zachtjes over je gestylede lokken, dat geeft ze een frisse anti-aanbak geur en ze gaan ook een stuk meer glanzen. Micel-multitasker Wat hebben wij ons op vakantie vaak rot gesjouwd, omdat we per se ons hele beautyregime mee op reis wilden nemen. En hoe vaak laat je die grote bus droogshampoo dan toch maar thuis staan omdat je tas al te erg uitpuilt. In het heetst van je haarstrijd heb je altijd spijt. Nu je deze hack weet, hoef je voor je gezicht en haar maar één product mee te nemen. Wat een fijne multitasker. Perfect voor die lange vluchten, treinreizen en festivaldagen, waar de badkamers ver te zoeken zijn. Dat wordt headbangen zonder schaamte.

En wie tijd en ruimt over heeft, kan los op deze TikTok-truc: geef je hoofdhuid voor het wassen eerst een goede massage met micellair water, gebruik daarna pas je shampoo. Resultaat? Zacht en glanzend haar waar je helemaal van uit je selfcare-plaat gaat.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen?