Een trend voor luilakken: je eyeliner aanbrengen en het direct erna eraf wassen

Beauty

Een trend voor luilakken: je eyeliner aanbrengen en het direct erna eraf wassen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

2 maart 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, beeld Unsplash

Gepubliceerd op

2 maart 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, beeld Unsplash

Iedere dag zien we knotsgekke beautyhacks voorbij komen, maar deze eyelinerhack die recentelijk op TikTok verscheen steekt daar wel met kop en schouders bovenuit. Nee, we hebben het niet over de plakbandhack, maar over je eyeliner aanbrengen en vervolgens gewoon je gezicht gaan wassen. 

Voordat jij in de ochtend je gezicht onder de kraan douwt om de slaap er fanatiek af te scrubben, raadt deze beautyhack op TikTok je aan om eerst eyeliner aan te brengen. Pas daarna spring je onder de douche of was je je gezicht, waar de eyeliner minder dekkend wordt en jij een natuurlijke ooglook als resultaat krijgt. De rest van je make-up breng je na het wassen aan als normaal. Pandabeerogen door rommelige eyeliner zijn nu dus verleden tijd.

Dit doet het Doordat de eyeliner tijdens het wassen bij de aanzet van je wimpers belandt, ligt er nu geen dikke, zwarte streep meer op je wimpers maar een dunne, iets uitgeveegde lijn. Dit zou volgens TikTokkers meer naturel ogen. Eventuele resten kan jij nog perfectioneren met een wattenstaaf. Naast betere resultaten zou deze hack je ook nog eens tijd besparen: de eyeliner hoeft voor het wassen niet perfect te zitten. Integendeel: een beetje slordig zou juist de truc doen. Scheelt jou weer een halfuur pietje precies uithangen voor de spiegel.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen