Aha! Dus hiervoor is die koudeluchtstand op je föhn

Beauty

Aha! Dus hiervoor is die koudeluchtstand op je föhn

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 april 2024 om 13:00

Gepubliceerd op

1 april 2024 om 13:00

Gebruik jij je föhn ook altijd standaard op de warmste stand om je haar in model te brengen? Niet meer doen, want de koudeluchtknop gaat je coupe, wat zeggen we – je leven – veranderen. En het kost je maar één extra minuut van je tijd.

Haastige spoed is zelden goed. Want: als je haar maar goed zit. 's Ochtends snel de warme föhn op standje tornado er doorheen en klaar is kees. Herkenbaar? Doe het niet, want ten eerste is de warme lucht helemaal niet goed voor je lokken en ten tweede maakt het je haar pluizig. Maar waarom zou je je haar met koude lucht drogen als je met warme lucht tien keer sneller (lees: haast) bent? Omdat je met één minuut extra koud föhnen je haar langer in model blijft zitten.   Lees ook: Zo weet je welke alcohol in cosmetica schadelijk is (en welke niet)

Hoe dan? Door je haar alleen met de warme lucht te föhnen gaan de schubben van je haar openstaan waardoor je haar dof en pluizig wordt. Maar, als je je haar na je föhnsessie met koude lucht doorblaast, gaan de schubben van je haar dicht, waardoor je prachtig glanzend haar krijgt en je lokken beter in model blijven zitten. Hoe simpel kan het zijn?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen