Goeie binnenkomer: deze voorjaarslooks zijn helemaal duurzaam

Style

Goeie binnenkomer: deze voorjaarslooks zijn helemaal duurzaam

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

29 mei 2024 om 18:00

Gepubliceerd op

29 mei 2024 om 18:00

Niet leukers dan af en toe een nieuwe outfit shoppen, maar we kennen allemaal dat stemmetje in ons hoofd, dat zegt: heb je het echt nodig?! Zeker wanneer je garderobekast al uitpuilt of juist van plan was te gaan 'ontspullen'. Vooruit, als je toch besluit iets nieuws te scoren, doe dat dan duurzaam. 

Met deze eyecatchers maak je letterlijk impact, want in transparante stoffen, denim, knalblauw en zachte crèmetinten kom je niet alleen goed voor de dag, je doet ook nog eens goed voor de wereld. Net als Victoria Koblenko, die zich al jaren inzet voor duurzame mode.

Beeld 1 Victoria en Jacqui

Links: Blazer NUTT Amsterdam, Ring AdornPay Jewellery Rechts: Blouse Rhea., Broek Armedangels via BrandMission Slimme shopper Fast fashion is al een tijdje uit de mode. Toch staat duurzame kleding niet vaak in de schijnwerpers. En hey, weet jij veel, er zijn zoveel leuke merken, probeer maar eens bij te houden welke kleding wel en welke kleding niet gemaakt is met liefde voor de mens en de natuur. En in welke winkel moet je zijn? Bij Sustainable Fashion Gift Card hebben ze het gelukkig wel allemaal op een rijtje. Sterker nog: inmiddels is er  een behoorlijke waslijst aan start-ups, designers en bekende merken bij hen aangesloten. En ze zijn stuk voor stuk duurzaam. Da’s wel zo overzichtelijk, en scheelt jou het uitzoekwerk. Daarnaast kun je ook iemand anders (of jezelf) blij maken met een duurzaam shoptegoed. De kadokaart is namelijk bij al die goede merken te verzilveren. Dat noemen we nog eens slim shoppen.

Beeld 2 Victoria en Jacqui

Links: Jacket + short Floria Collective, Top MARTAN Rechts: Denim jurk J.W Anderson via fashion rental Iconic Wardrobe Mag ik ‘em van je lenen? Heb je eenmaal de duurzame smaak te pakken, dan proeft zo’n goed gekochte outfit al snel naar meer. Maar al dat kopen, kopen, kopen is duurzaamheid-technisch gezien ook niet het allerbeste. Oh, en je kast gaat na een tijdje niet meer dicht. Daarom heeft Sustainable Fashion Gift Card nog een heleboel andere initiatieven onder haar vleugels om bewuster om te gaan met kleding. Wat dacht je van kleding huren, ruilen, laten repareren, ergens upcyclen of, voor de echte crea Bea: zelf iets maken in een naaiatelier? Blijkt de honger naar meer kleding sterker dan gedacht? Dan kan je via Sustainable Fashion Gift Card advies inwinnen bij een stijlcoach. Zij helpen je eigen stijl ontdekken en alle verleidingen te weerstaan!

Beeld 3 Jacqui Beeld 3 Victoria

Boven: Jurk MARTAN, Tas Markberg via WhatTheF Onder: Blazer Floria Collective, Laarzen Studio Ilfa Siebenhaar x SKUA Studio Naast deze merken kan je met de Sustainable Fashion Gift Card terecht bij nog veel meer duurzame mode-ondernemers, denk bijvoorbeeld aan Lena the Fashion Library, het merk Sûr Atelier of The Launch, naaicafé de Steek en stijlcoach Victorien van Duuren. Wil je ze allemaal ontdekken - en weten waarom deze merken duurzaam zijn? Kijk dan op sustainablefashiongiftcard.nl.

Dit is een samenwerking met Sustainable Fashion Gift Card.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Style