Nooit meer strijken dankzij ijsklontjes en nog 5 bizarre lifehacks

Food & Home

Nooit meer strijken dankzij ijsklontjes en nog 5 bizarre lifehacks

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 september 2023 om 19:00

Gepubliceerd op

29 september 2023 om 19:00

Nooit meer strijken, altijd een blinkend servies en scherpe messen in een handomdraai. Klinkt als een droom, niet waar? Pas deze zes hacks toe, en je droomt wordt werkelijkheid. Ja, echt.

1. Scherpe messen in een handomdraai Glijdt jouw mes altijd weg? Of kom je niet eens meer door een wortel heen zonder brute kracht te gebruiken? Dan is het hoog tijd om je messen eens te slijpen. Pak je messen en een koffiekopje. Vertrouw ons, pak dat koffiekopje nou maar en zet hem op z'n kop op het aanrecht. Haal het mes 10 tot 15 keer schuin langs de rand van het kopje. Doe dit aan beide kanten van het mes. Haal daarna beide kanten er nog vier keer langs, dan drie keer en zo door tot een keer. Zo, je mes is weer scherp. Lees ook: Over met dat jankfestijn: met deze 7 lifehacks snipper je een ui zonder te huilen 2. Schonere wc door knoflookteentjes Wanneer je eindelijk klaar bent met die rotpot schoonmaken, wil je natuurlijk dat de wc zo lang mogelijk schoon blijft. Dit doe je met een knoflookteentje. Echt waar. Door 's nachts gekookte knoflooktenen in de wc te leggen blijft je wc langer schoon. De knoflook beschermt namelijk tegen bacteriën en houdt schimmels tegen. Dit komt door het middel allicine wat in de knoflook zit. Juist ja, dat middeltje dat ook voor de sterke geur zorgt. Deze TikTokker laat het nog eens stap voor stap aan ons zien.

3. Verse vershoudfolie in de koelkast Altijd dat geklier met de vershoudfolie: het scheurt niet, het scheurt scheef of het plakt helemaal aan elkaar. Wil je vanaf. Leg daarom de rol voortaan in de koelkast en je zult zien dat al die problemen verleden tijd zijn. De reden waarom het afscheuren van de folie steeds mislukt is omdat de rol geladen is met elektrische deeltjes. De folie trekt daardoor te snel naar elkaar toe. De kou uit de koelkast zorgt ervoor dat deze deeltjes verdwijnen. Dus, hup, schuif die komkommers opzij en maak plaats voor de vershoudfolie. 4. Komkommerschil tegen condens Over komkommers gesproken: gooi de schillen daarvan niet meteen weg. Deze zijn namelijk erg handig in de badkamer. Door met de komkommerschillen over je spiegel heen te gaan, verminder je de condens die blijft hangen na het douchen.  Lees ook: Gefeliciteerd hè: dit is de slechtste dag om jarig te zijn (en het is niet 29 februari) 5. Glimmend servies door een aluminiumbal Wil je jouw servies weer laten stralen? Stop dan naast je vieze vaat ook een bal aluminiumfolie in de vaatwasser. That's it. Door de verschillende metalen van de bal en het bestek komt er een chemische reactie vrij. Die zorgt ervoor dat alles weer spic en span blinkt. Deze vrouw op TikTok legt het nog eens rustig aan ons uit:

6. Nooit meer strijken door ijsklontjes Bespaar jezelf een strijkklus en stoom je kleding door een paar ijsklontjes in de droger mee te draaien. Je kleding komt er heerlijk gestoomd en glad uit, het enige wat jij nog hoeft te doen is je kleding netjes op een hanger hangen en klaar! Let er wel op: deze hack werkt alleen wanneer je droger niet stampvol zit. Dus enthousiast doordouwen heeft geen zin.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Smaakt naar meer