Het perfecte plan voor jouw volgende vriendinnenweekend

Entertainment

Het perfecte plan voor jouw volgende vriendinnenweekend

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 januari 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Gepubliceerd op

25 januari 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Je staat vast (net als wij) écht te popelen om lekker een weekend met de meiden de hort op te gaan. Nooit te vroeg om alvast plannen te maken toch? Voor als het straks weer kan, hebben wij nu al de tofste plekken op een rij gezet om jouw girls trip sowieso tot een succes te maken. En reizen doe je dan natuurlijk lekker met de trein, want zo kan de gezelligheid meteen beginnen.

Paradijs in de polder Eerlijk is eerlijk, eigenlijk houden we allemaal best van een beetje kneuterigheid. En hoe leuk is het om samen een middagje te high-tea'en (met véél scones, muffins, quiches en minisandwiches) in een weelderige oriëntaals-mediterraan geïnspireerde tuin? Gewoon in de Hollandse polder. De Millinger Theetuin is vanwege de unieke ligging alleen te voet of per fiets bereikbaar. Ook nog eens een leuk fietstourtje met de girls, dus. Op station Nijmegen huur je een OV-fiets, om daarna na een klein uurtje door natuurgebied Millingerwaard naar dit paradijs in de polder te fietsen.

Slapen in een druivenkas Eigenlijk willen we hem niet verklappen, deze verborgen parel in Breda. Doen we toch, want dit is toch echt de ultieme slaapplek voor jouw meidenweekend. Verscholen in het groen staat de eeuwenoude boerderij van Huize Druivelaar, helemaal omgebouwd tot moderne B&B. En het allermooiste van deze plek, de ruim honderd jaar oude authentieke en unieke druivenkas. Wijnen tussen de druivenranken, dus. Echt alsof je een weekendje in het buitenland bent. In de enorme sprookjesachtige tuin pluk je 's zomers van frambozen, bramen, kruisbessen en appels. Allemaal very, very Instagrammable. En, geen auto voor nodig want is op slechts een kwartiertje OV-fietsen van station Breda, vele restaurants, terrasjes en originele winkels.

Beauty weekend Wellness met de women, in hartje Amsterdam. Ja, het bestaat! Moet je wel even voor naar Five City Spa, in de Amsterdamse Pijp. Vanaf Centraal Station loop je langs de beroemde grachten in een halfuurtje naar deze supercosy, kleinschalige spa en kan jouw ontspannende massage of facial meteen beginnen. Helemaal leuk, de duomassage, zodat jij gezellig tegelijk met een vriendin kunt genieten van een goeie portie wellness. Megarelaxed om je weekend mee te eindigen en moe maar voldaan de trein terug naar huis te pakken.

Op safari in Zandvoort Even lekker de natuur in kan natuurlijk altijd. En hoe leuk is het om dan hertjes te spotten, alsof je op safari bent? In natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen lopen onwijs veel damherten, eigenlijk onmogelijk dat je deze cuties niet tegenkomt als je door de prachtige natuur wandelt. Overigens niet in Amsterdam, maar even erbuiten in Zandvoort. Verschillende wandelroutes leiden je door het prachtige park. Soms waan je je écht even op de Afrikaanse savanne! De perfecte afsluiter van een dagje buitenzijn met je vriendinnen is – als het allemaal weer kan – natúúrlijk een royaal belegde pannenkoek eten. Kan hier ook, bij het o zo gezellige Dune aan de Duinrand, precies naast de ingang van het park aan de Zandvoortselaan. Bereid je voor op kneiterveel keuzestress, je kunt namelijk kiezen uit 65 soorten pannenkoeken. In een halfuurtje wandel je naar Station Zandvoort, heb je ook mooi die kaaspannenkoek er weer afgelopen.

Omdat chocolade niet mag ontbreken Zeg je Den Bosch, denk je Bossche Bol. Nou ja, wij als choco addicts wel in ieder geval. Alleen daarvoor zou je al met je girls naar Den Bosch treinen, maar hoe leuk is het om ze zelf te maken?! We proudly present you: een workshop Bossche bollen maken. Of sjekladebollen, zoals de Bosschenaren ze noemen. Tijdens de workshop bij Bakkerij Royal maak je de soezen niet helemaal from scratch, dat duurt een beetje te lang, maar je gaat wel aan de slag met de vulling, hoe je de perfecte chocoladesaus krijgt en hoe je de soezen het beste dipt. Super leuk om je Brabantse vriendinnenweekend mee te beginnen. Natuurlijk eet je je zelfgemaakte sjekladebol ook gewoon lekker op. En misschien wel nog één, die je niet zelf maakte. Guilty.

Zo, laat die voorpret voor jouw toekomstige inhaalreis maar beginnen. En of je nou plannen aan het maken bent om er alleen met een vriendin op uit te trekken of lekker met de hele groep op pad te gaan, met het Groepsticket Daluren van NS reis je al vanaf twee personen lekker voordelig door Nederland. Mocht je nou niet genoeg hebben aan een dagje Den Bosch of middagje Amsterdam, dan biedt NS via de Spoordeelwinkel zowel je treinkaartje, hotel als een heerlijk ontbijt aan dat je kunt scoren in één deal. Hoogste tijd dus, voor die nieuwe reisplannen en in te halen wat je afgelopen tijd hebt moeten missen. Check ns.nl/inhaalreizen voor meer inspiratie.

Dit is een samenwerking met NS.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van de BrandStudio