Vera Wang en 9 andere wereldberoemde mensen die óók laatbloeiers waren

Entertainment

Vera Wang en 9 andere wereldberoemde mensen die óók laatbloeiers waren

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

30 maart 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

30 maart 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Dat je voor je dertigste een huisje, boompje, beestje én carrière wil hebben, snappen we best. Maar je hoeft je echt niet in allerlei bochten te wringen om vroeg wat van jezelf te maken. Daar heb je alle tijd voor, dat zie je maar weer aan alle celebs die echte laatbloeiers waren.

Zoals Chantal al eerder in haar column schreef: 'Je bent geen loser als je als dertiger zoekende bent en je shit niet voor elkaar hebt.' En zo is dat. Maak je maar geen zorgen, hier zijn wat wereldberoemde mensen die voor hun dertigste nog nooit een stap in Hollywood hadden gezet.

Lees ook: laatbloeier Carla was 22 jaar single voordat ze haar grote liefde ontmoette: 'Ik heb altijd geloofd dat het beste nog voor me ligt'

1. Samuel L. Jackson Bekend van blockbusters zoals Pulp Fiction, The Hateful Eight en Django Unchained, won Samuel zijn eerste award toen hij (pas) drieënveertig was. Daarna is hij uitgegroeid tot één van de bekendste acteurs van dit moment.

2. Vera Wang Ja, die vrouw van de mooie bruidsjurken, ontwierp haar eerste jurk pas toen ze veertig was.

3. Henry Ford Amerika ging massaal in auto's rijden door één man: Henry Ford. Hij was al vijfenveertig toen hij de eerste T-Model auto maakte, in 1908.

4. Stan Lee De stripboekenschrijver én het icoon achter de Marvel films, schreef zijn eerste stripboek op zijn negenendertigste verjaardag.

5. Martha Stewart Alleskunner Stewart had er voor haar berg aan boeken, kookprogramma's en tijdschriften al een hele carrière als beurshandelaar op zitten. Op haar eenenveertigste werd haar eerste boek Entertaining een wereldwijd succes, wát een zakenvrouw.

6. Alan Rickman De acteur die we allemaal kennen als de glibberige Severus Snape van de Harry Potter-films, was eerst een graphic-designer voordat hij dook in de acteerwereld. Pas na de Die Hard film, werd de toen tweeënveertigjarige Rickman beroemd.

7. Bob Ross Er zijn geen fouten, alleen happy accidents, zei schilder Bob Ross altijd. De beste man zat ooit twintig jaar bij de Amerikaanse luchtmacht, en was zelfs sergeant. Zonder enige ervaring leerde hij zichzelf schilderen en werd hij op zijn eenenveertigste als veteraan onze favoriete schilderleraar, omdat hij nooit meer zo hard wilde schreeuwen als in het leger.

8. Morgan Freeman De warme stem van Freeman lijkt al een eeuwigheid verbonden te zijn aan de filmindustrie, maar niets is minder waar. Deze geweldige acteur kreeg pas zijn grote doorbraak op zijn (!) vijftigste. Nou, over een laatbloeier gesproken.

9. Susan Boyle Deze operazangeres werd een lange tijd niet als professioneel zanger gezien, maar haar wereld werd ondersteboven gegooid toen ze meedeed aan Britain's Got Talent. Ze was zevenenveertig lentes jong toen ze in een mum van tijd een berg aan succes kreeg.

10. Viola Davis Doubt, Widows, The Woman King – al deze films hebben één ding gemeen: Viola Davis speelde erin. Deze ster van een actrice brak pas door op haar drieënveertigste.

Zo zie je het maar weer, al dat stressen is nergens voor nodig. Gewoon lekker je eigen tempo volgen is al goed genoeg.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen