Tindertrauma: Maria's date nam haar mee om te pronken bij zijn collega's

Body & Mind

Tindertrauma: Maria's date nam haar mee om te pronken bij zijn collega's

Cilla Peters
Door

Cilla Peters

Gepubliceerd op

2 november 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

2 november 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2022 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Maria diende meer als handtas dan als gesprekspartner.

Maria (27): 'Voor de eerste keer in mijn leven ging ik op date. Een kennis van mij kende een leuke man, en volgens hem zouden Joost en ik echt een match made in heaven zijn. Veel wist ik niet van hem, behalve dat hij 41 jaar en arts was. Flink wat ouder dus, maar prima, met jongere mannen was het ook nooit gelukt. Meid, doe eens gek en ga ervoor. En dus ging ik op de koppelactie van mijn kennis in.

Lees ook: Tindertrauma: Marinda's date had schijt, heel veel schijt

Joost nam me mee naar een bedrijfsdiner met al zijn collega-artsen. Op zich niet de meest romantische setting die ik me kan voorstellen, zo tussen al zijn bekenden in. Maar dat praatte ik goed door tegen mezelf te zeggen dat ik hem op deze manier, zo in zijn natuurlijke habitat, vast het beste en snelst écht zou leren kennen. En of ik hem leerde kennen. Ik kwam er al bijzonder snel achter dat Joost van het kaliber 'enorme kwal' was.

Joost nam me namelijk niet mee naar zijn bedrijfsdiner omdat hij dat écht een waanzinnig goede plek vond. Nee, hij gebruikte me als handtas. De hele avond heeft Joost geen woord tégen mij gezegd, ik was vooral goed genoeg om naast hem te staan zodat hij kon pochen. En zijn collega's maar vragen hoe we elkaar kenden. Ook veelgehoord die avond: dat ik zo zijn dochter had kunnen zijn. Het was ongelofelijk. Als ik een poging deed om Joost te leren kennen, negeerde hij me. Hij had totaal niet in de gaten hoe triest dit voorkomen was.

Lees ook: Tindertrauma: Simoons date werd verziekt door een bloedirritante ex

Aan het einde van de avond zette hij me thuis af – de gentleman – en zei hij voor de deur: 'Volgens mij heb jij een geweldige avond gehad, ik verdien toch wel een kopje koffie?' Ik begon zo hard te lachen en heb eerlijk tegen hem gezegd dat dit de verschrikkelijkste date ooit was. De verbaasde blik op Joosts gezicht toen ik het portier dichtknalde en me omdraaide is onvergetelijk. 

Bij nader inzien vind ik eigenlijk dat hij me had moeten betalen om zijn collega's de hele avond te amuseren. Want zeg eerlijk: een handtas is ook niet gratis. Of nog beter: ik had eigenlijk gewoon moeten vertrekken. De persoon die mij heeft gekoppeld is trouwens geen vriend meer. Iemand die mij met zulke harken matcht, kent mij duidelijk niet goed genoeg.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Cilla Peters

Cilla Peters (1996) is de enige Fries op de &C-redactie (#prayforcilla) en zelfbenoemd kattenfluisteraar. Eet mergpijpen op zeer specifieke manier (eerst de chocola, dan de onderkant, daarna de vulling en als laatste de marsepein) en is gek op zinnen tussen haakjes zetten. (Maar dat had je vast al gemerkt.)

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen