Guilty: dit betekent het als je vreemdgaat in je droom

Body & Mind

Guilty: dit betekent het als je vreemdgaat in je droom

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 juli 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Valentina Vos

Gepubliceerd op

6 juli 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Valentina Vos

Soms kunnen we geen touw vastknopen aan onze dromen. Het ene moment heb je vleugels, een seconde later sta je in een diepe afgrond te loeren of duik je het bed in met een wildvreemde. Herkenbaar? Dit betekent het als je vreemdgaat in je droom.

Je kunt nog zo gelukkig zijn met je partner en elke avond lepelend, verliefd en verstrengeld in slaap vallen. Toch komt het wel eens voor dat je de volgende ochtend met een gigantisch schuldgevoel wakker wordt, omdat je in je droom met iemand anders lag te rollebollen. Zeker als je een relatie hebt, kan dit verwarrend zijn. Gelukkig hoef je je niet schuldig te voelen. Ook al voelt het de eerste paar seconden nadat je wakker wordt alsof je je partner koelbloedig hebt bedrogen, het betekent niet dat je dit ook echt wilt doen. Veel mannen en vrouwen dromen hier weleens over, maar wat betekent dit? Lees ook: Dosis datingadvies: zet het bij deze 6 red flag zinnen op een lopen

Saaie boel Als jij degene bent die vreemdgaat in je droom, betekent dit misschien dat je bepaalde spanning in je leven mist. Niet per se in je relatie, maar in je leven. Misschien heb je behoefte aan een oppepper, aan wat meer jeu. Zo'n droom is een compensatie voor verveling, gemis of sleur in je leven. Misschien wil je al heel lang een nieuwe baan, is het tijd voor een nieuwe hobby of wil je de hort op. Doe gewoon eens wat nieuws. Iets wat je nog niet kent. Iets wat je eigenlijk best spannend vindt. Doe een handstand tegen de muur, eet iets wat je nog nooit hebt geproefd, kan jou het verrekken. Het doet jou goed, en daarmee waarschijnlijk ook je relatie. 

Onderwaardering Dat je bepaalde spanning mist, kan er dus voor zorgen dat je dit in je droom opzoekt. En dat uit zich dan op een eh, bijzondere manier. Maar het kan ook zijn dat jij je niet gewaardeerd voelt. Dit kan in je relatie zijn, maar ook op je werk of in je vriendengroep. Het is een manier van je onderbewuste ik om aan te geven dat het tijd is voor verandering. Denk erover na, praat eens met je partner.  Lees ook: Dit is het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Complimentjes, complimentjes Wakker worden met het gevoel alsof je net een flinke beurt hebt gehad van de buurman, de beste vriend(in) van je partner of die wildvreemde uit de kroeg blijft toch een beetje ongemakkelijk. Misschien schaam je je zelfs wel een beetje. Het kan komen doordat je spanning mist, maar overspel in je slaap kan ook juist betekenen dat je behoefte hebt aan meer zekerheid. Meer bevestiging. Misschien wel van je eigen lover. Even horen dat je een lekker stuk bent en je andere mensen blij maakt. Niks om je voor te schamen. Mensen zijn sociale dieren en we hebben – vaker dan we denken – liefde, aandacht en waardering nodig. En als je die in je droom krijgt van een ander, is dat helemaal niet gek. Een mens mag dromen, toch?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Alles voor je body en mind