In je genen: 6 momenten waarop je net je moeder bent

Body & Mind

In je genen: 6 momenten waarop je net je moeder bent

Cilla Peters
Door

Cilla Peters

Gepubliceerd op

2 augustus 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Meis & Jip

Gepubliceerd op

2 augustus 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Meis & Jip

Ooit heb je gezworen dat je niet net als je moeder zou worden. Maar hoe ouder je wordt, hoe vaker je jezelf betrapt op een actie die er zo één van haar had kunnen zijn. Vooral in deze zes gevallen ben je echt net je madre.

1. Als je voor de zekerheid een jas meeneemt als je weggaat met de auto In het kader van je-zal-maar-pech-krijgen neem jij altijd een jas of trui mee als je onderweg bent. In de stromende regen staan klappertanden naast de vangrail? Jou niet gezien. Dat je dit advies van je ma zo ter harte hebt genomen mag een wonder heten, aangezien je deze tip vroeger maar wat irritant vond. Tegenwoordig ben jij net zo en stap je de auto niet meer in zonder back-up-jas.

2. Als je vakantiestress hebt Het is gedaan met je yolo-mentaliteit. Voorheen vertrok je helemaal relaxed naar het land van bestemming met de gedachte: als ik iets vergeten ben, koop ik het daar wel. Tegenwoordig heb je twaalf dagen voor vertrek de stressvlekken al in je nek. Want je moet je paspoort echt niet vergeten, en de planten moeten de ochtend voor je gaat nog water. Heb je de kaart van het vakantieadres al gedownload in Google Maps? En zit je creditcard al in de koffer? Wie had dat ooit gedacht. Elke vakantie is ineens een flashback naar toen je met je ouders op reis ging. 

Lees ook: Wil je weten: bizarre zwangerschapssymptomen die niemand je vertelt

3. Als je tas geen chaos meer is Waar je tas voorheen goed was voor zeven tampons, vier pakjes kauwgom die halfleeg zijn, een verdwaalde fietssleutel en een leeg pak koekjes, is-ie tegenwoordig ineens – net als bij je moeder – heel goed geordend. Je neemt alleen het hoognodige (lees: je portemonnee, telefoon en sleutels) mee. En als je thuiskomt hang je 'm op waar hij hoort: aan de kapstok. Nee, sinds je meer op je madre lijkt heb je nooit meer eindeloos in je tas gegraaid naar je sleutelbos, die je vervolgens terugvond in je jaszak.

4. Als je weekboodschappen doet met een lijstje De tijd van elke dag boodschappen doen behoort echt tot je studententijd. Tegenwoordig doe jij, volwassen als je bent, een keer per week de boodschappen. Met een boodschappenlijstje. Je gebruikt zelfs de speciale gleuf op winkelkarren waar je je lijstje in kunt stoppen. Je begint al een echte moeke te worden, want als de wc-blokjes op zijn schrijf jij die meteen op zodat je ze niet vergeet. En zelfs volwassen producten als aliminiumfolie en vaatwaszout gaan tegenwoordig de winkelkar in. Dat had je jaren geleden niet gedacht hè.

Lees ook: Guess not: 5 redenen om te kappen met het raden van babynamen

5. Als je kwalitatief goede kleding koopt Was je vroeger nog helemaal happy met je tas vol goedkope rommel, tegenwoordig denk je wel twee keer na voor je een fast fashion-kledingwinkel binnenloopt. Nee, jij gaat liever voor kwaliteit. Sterker nog, sinds je deze eigenschap ook helemaal eigen hebt gemaakt, weet je precies welke materialen snel gaan pillen. Je bent een ster in kwaliteit onderscheiden van rommel, en geeft anderen zelfs ongevraagd advies als het hierop aankomt. Ai, echt een kind van je moeder.

6. Als je geen snars van social media snapt Instagram reels heb jij nu pas ontdekt (was deze functie er al langer dan?) en ergens in de loop van 2024 is de kans groot dat jij ook een keer TikTok downloadt. Een beetje scrollen door Facebook en stories delen op Instagram gaat je prima af, maar alles wat sinds de opkomst van Snapchat is gelanceerd, gaat zelfs jou te snel om bij te kunnen benen. En dat betekent dus ook dat je regelmatig je nichtje om hulp moet vragen als WhatsApp weer eens een update heeft gehad. Ja, je bent nu officieel een social media-noob. Nog even en je slijt je dagen ook op Candy Crush.

delen
Cilla Peters

Cilla Peters (1996) is de enige Fries op de &C-redactie (#prayforcilla) en zelfbenoemd kattenfluisteraar. Eet mergpijpen op zeer specifieke manier (eerst de chocola, dan de onderkant, daarna de vulling en als laatste de marsepein) en is gek op zinnen tussen haakjes zetten. (Maar dat had je vast al gemerkt.)

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen