Alsjeblieft, motivatie: 6 sporten voor een mooie huid

Body & Mind

Alsjeblieft, motivatie: 6 sporten voor een mooie huid

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra

Gepubliceerd op

21 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra

Soms is je motivatie om de sport- of yogaschool in te duiken ver te zoeken. En tuurlijk, het kan ook zonder zin. Of lekker niet. Maar als je er een stralende huid en glanzend haar voor terugkrijgt, wordt de keuze al een stuk makkelijker. Is het echt? Jazeker, met deze sporten wel.

Mooiere huid? Langer, glanzend haar? Ga sporten! Geen grap, deze beloftes zijn wetenschappelijk te onderbouwen. Door te squatten, hard te lopen, een balletje te slaan of een kei te worden in de downward facing dog stimuleer je je bloedcirculatie. Onderzoekers zijn het erover eens dat beweging zorgt voor meer bloed en zuurstof naar je huid. Dat geeft je die stralende look. Oké, als je dat zweet even wegdenkt natuurlijk. Al draagt dat trouwens ook zijn druppel bij, want dat zweet zorgt dat je afvalstoffen worden geloosd, waardoor acné weer minder kans krijgt. Knap kapsel Omdat er ook meer bloed langs de hoofdhuid stroomt, wordt er meer haar geproduceerd en groeit je haar sneller. Enige voorwaarde om daar echt wat van te merken, is dat je regelmatig in actie komt. Goed om te onthouden de volgende keer dat je met het lood in je sportschoenen overweegt een rechtsomkeert te maken richting bank of tuinstoel. Dit zijn dé sporten die jou letterlijk een stap dichter bij een mooie huid brengen.

1. en 2. Hard of minder hard lopen Ren jezelf een fris vel. Geen sport zo goed voor die bloedcirculatie als hardlopen. Zweten zul je. Even een rondje afvalstoffen lozen dus. Is hardlopen niet aan jou besteed? Een tandje rustiger ben je nog steeds hartstikke goed bezig voor je huid. Want als er iets stressverlaged is, is het wel rustig wandelen. Regelmatig doen, dan krijgen die stressrimpels geen kans. 3. Baantje extra Op twee in de categorie sporten die zorgen voor een hogere bloedcirculatie: zwemmen. En mensen met een vette of gecombineerde huid hebben daar nog een extra voordeel bij. Het chloorwater droogt je huid namelijk een klein beetje uit en maakt 'm dus minder vet. Wel daarna goed afspoelen onder de douche en je insmeren met hydraterende crème. 4. De ijzers uit het vet Voor de winterliefhebbers. Voor een blozende huid mogen komende winter de ijzers uit het vet, want ook schaatsen zorgt ervoor dat je bloed sneller dan snel door je lichaam wordt rondgepompt. Als je dat ook nog eens buiten in de frisse lucht doet, geef je ook je immuunsysteem een lekkere boost. It giet oan! 5. Pilates pas: mooie huid! Pilates heeft het allemaal. Je werkt aan je houding, kracht, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en concentratie. Kan niet anders dan dat zo'n shake aan sportieve ingrediënten ook een goede invloed heeft op je huid. Klopt, helemaal! Tijdens een les pilates versterk je de spieren onder de huid en dat maakt 'm een stuk steviger. En dat zie je dan weer in de spiegel. 6. Potje krachtpatsen Over spieren sterker maken gesproken: krachttraining is de meest effectieve manier om de spieren onder je huid te verstevigen. Dus aan de slag met die halters, dumbells en kettlebells, want die stevige huid wordt gemaakt in crosstrainingbox of het krachthonk. Of gewoon in jouw thuisgym natuurlijk. Want ook met wat losse gewichtjes kom je een heel eind. Dit was - hopelijk - je motivatie voor vandaag: sport-ze!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen