Oeh la la: op deze (verrassende) leeftijd heb je de beste seks van je leven

Body & Mind

Oeh la la: op deze (verrassende) leeftijd heb je de beste seks van je leven

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

12 november 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

12 november 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Hoe zijn de dino’s uitgestorven? Wat was er eerder, de kip of het ei? Hoe kan het dat als je je ogen dicht doet, je je tong niet meer uit kan steken? (Haha, die heb je vast geprobeerd. Geintje.) Er zijn een hoop vragen in het leven waar iedereen maar al te graag het antwoord op wil weten. Maar de belangrijkste is toch echt: op welke leeftijd heb je de beste seks?

Spoiler: het is waarschijnlijk later dan je verwacht.

Kwaliteit boven kwantiteit Om verwarring te voorkomen: de beste seks staat niet gelijk aan de meeste seks. De groep 18 tot en met 29 jaar heeft het meeste seks en hoe ouder men wordt hoe minder vaak men het bed induikt. Toch zegt die hoeveelheid dus helemaal niks over de kwaliteit van de daad.

Lees ook: Hou het droog: waarom seks onder water niet verstandig is

Hoogtepunt Ben je net veertig en denk je dat de beste jaren van je seksleven al voorbij zijn? Denk dan nog een keer. Uit een onderzoek van Happify gaven de geënquêteerden tussen de 50 en 70 jaar aan de beste seks te hebben gehad op 46-jarige leeftijd. Is dat effe een verrassing.

Voor jongvolwassenen geldt een iets andere leeftijd. Vrouwen beweren dan rond hun 26e en mannen rond hun 32e de beste seks van hun leven te hebben gehad. Maar hé, deze jongvolwassenen zijn nog geen 46 geweest. Ze weten niet wat ze missen.

Eigen tempo Zowel voor hoe vaak als voor de leeftijd waarop je seks hebt geldt: het is maar een getal. Als je jouw beste tijd al hebt gehad, dan zegt dit natuurlijk niet dat je nooit meer goede seks zult hebben. Maar liefst 27 procent van de 75-plussers in Nederland is seksueel actief. Misschien wil je daar nu liever nog niet over nadenken, maar aangezien je in ieder geval niet meer jonger zult worden is het wat ons betreft toch een leuk vooruitzicht.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur