Effe bijkomen: dit zijn de 5 beste gratis meditatie-apps

Body & Mind

Effe bijkomen: dit zijn de 5 beste gratis meditatie-apps

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 augustus 2023 om 08:00

Gepubliceerd op

22 augustus 2023 om 08:00

Stress, stress, stress: we kennen het allemaal. Een van de dingen die daar tegen helpt is mediteren. Hoeveel ervaring je er ook mee hebt, het is altijd makkelijk om te weten welke apps ons gratis een handje helpen om tot rust te komen.

Calm Calm is een van de bekendste meditatie-apps. Door de rustige blauwe opmaak van de app word je gelijk meegenomen in een oase van rust. En dan ben je nog niet eens begonnen. Door in te vullen hoe je je voelt, geeft de app suggesties. Helaas laten ze hier vaak opties zien waar je voor moet betalen. En dat willen we niet. Gouden tip: vul ‘free’ in bij de zoekbalk. En tada, alleen maar gratis meditatie fragmenten.

Lees ook: Van meditatie tot massage: ook dát is Curaçao voor jou

Meditation Moments Meditation Moments is lekker in het Nederlands en heeft voor elk gevoel verschillende oefeningen. Ben je toe aan ontspanning (wij ook) of heb je juist zelfvertrouwen nodig? De app biedt het je. Je hoeft er niet veel ervaring voor te hebben. Gewoon luisteren. Want als we ergens geen zin in hebben is het wel in een app tegen stress die stress geeft. Gelukkig doet deze dat dus ook niet.

VGZ Mindfulness coach Deze app zit vol met oefeningen geschreven door professionele mindfulness trainers. Het is simpel: je volgt een programma met elke dag een oefening en daarbuiten doe je waar je nog meer zin in hebt. Er zijn nog genoeg andere oefeningen. Deze variëren van twee minuten tot dertig minuten. Megavoordeel: alles is gratis te beluisteren.

Lees ook: Het verlossende antwoord op de vraag: hoe mediteer je als je niet stil kunt zitten?

iBreathe Geen zin in al die opties? Dan is iBreathe misschien jouw favoriet. Deze app is er vooral om je te helpen met ademhalingsoefeningen, waarbij je zelf de verhoudingen bepaalt. Langer inademen of juist meer focus op het uitademen? Kan allemaal. En als kers op de taart kun je iBreathe ook nog eens koppelen aan de Gezondheid app op je telefoon.

Insight Timer Insight Timer is Nederlands en staat vol met meditatiebegeleiding, maar is ook voor mensen met meer meditatie-ervaring. Je kunt cursussen volgen over ‘omgaan met angst’, ‘de kunst van de liefde’, en nog veel meer. Ook kun je de timer vinden op de app. Via deze optie kun je vrij mediteren met geluid van rustgevende instrumenten.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur