Volgens deze lifehack brengen we onze mascara altijd al verkeerd aan

Beauty

Volgens deze lifehack brengen we onze mascara altijd al verkeerd aan

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

21 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Mascara aanbrengen is een makkie, non? We doen het al jaren en zouden het bijna met onze ogen dicht kunnen doen. Oké vergeet dat, want vlekken, maar je snapt ons punt. Een typisch gevalletje kind kan de was doen. Maar, als we TikTok mogen geloven doen we het dus compleet verkeerd. En na het zien van deze eye-opener snap je waarom, let maar op.

Oké, eerlijk... na het maken van dagelijkse mascarameters hebben we niemand nodig die ons vertelt hoe het moet. Doe dus vooral je eigen ding. Maar, deze hack is te briljant en moet effe gedeeld worden. 

Mascaramisser Om lekkere lange en volle wimpers te krijgen hebben we altijd geleerd om het borsteltje tussen onze wimpers in te nestelen en dan langzaam naar boven te strijken. Dus horizontaal van onder naar boven: kloddertje hier, strijkje daar et voilà. Ha, daar gaat het mis! Volgens tiktokker @makeupbylxna, is de grootste fout die er gemaakt wordt: het borsteltje verkeerd gebruiken. Als je de borstel juist verticaal aanbrengt krijg je veel meer volume, krul en lengte.

Doe de zigzag In haar video – die inmiddels viral gaat – laat ze de briljante 'Zick Zack'-techniek zien. Waarbij je je huid straktrekt bij je buitenste ooghoek en je mascaraborsteltje dus verticaal houdt en vervolgens je borstel in een zigzaggende beweging heen en weer wiebelt vanaf je wimperrand. Om zo alle wimperhaartjes, van top tot punt, een laagje mascara te geven. Hierna kun je je wimpers weer op de old skool manier omhoog borstelen, vanaf de aanzet tot aan de uiteindes. Hierdoor krijg je niet alleen megaveel volume en lengte (hai, XXL-wimpers), maar separeer je de boel ook gelijk en heb je minder kans op klonters. Heus, kijk maar: het lijkt wel mascaradabara.

En zoals dat gaat met handige hacks, is-ie uiteraard uitgebreid getest en getried door andere TikTokkers, ook zij zijn fan. Zo gaat de video van @suzi_sina waarin ze deze hack toepast voor een eye-popping blik, kneiter viral. De teller staat inmiddels op 830.000 views. Wow!

Lees ook: Make-upexpert onthult truc: zo krijg je ongekend lange wimpers

Extra weelderige wimpers Als je écht killer volume wilt, kun je de techniek een tikkie aanpassen. Zo showt @rachelrigler in een video, dat je ook in laagjes kunt werken, dus zigzaggen, je borstel omhoog en omlaag halen, goed laten drogen en de boel herhalen. Sowieso een goeie truc om te onthouden als je mascaraborsteltje in de weer gaat: horizontaal = dik en verticaal = natuurlijk. Hou je borsteltje verticaal voor natuurlijke, lange wimpers (ga met de punt van aanzet, zigzaggend naar de uiteindes). Liever dikke, volle wimpers? Beweeg 'm dan juist horizontaal van aanzet naar uiteinde.

Oke, briljant toch? Vanaf nu gaan we deze truc sowieso in onze mascara routine toepassen, want super makkelijk en het maakt zo’n verschil. Eye like it!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty