Dit is waarom je je haarborstel moet schoonmaken

Beauty

Dit is waarom je je haarborstel moet schoonmaken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 mei 2023 om 08:00

Gepubliceerd op

21 mei 2023 om 08:00

Nu we door een zekere pandemie allemaal achter het belang van desinfecterende handgel, zeep en alcohol zijn, is het misschien ook een goed moment om de wildgroei aan bacteriën in je haarborstel onder handen te nemen.

Je haarborstel is zo'n ding waarvan je je misschien niet realiseert hoeveel vuil-ie aantrekt. Omdat je 'm waarschijnlijk dagelijks gebruikt, is het zaak de borstel goed schoon te houden. Er kan zich namelijk een heleboel viezigheid in ophopen.

Dit zit er in Tussen de achtergebleven haren blijven resten haarproducten, stof, olie en huidschilfers plakken. Deze combinatie van vuil is de perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels, vooral als je je haarborstel in een warme, vochtige badkamer bewaart. Tijd voor een sopje dus. Lees ook: Een kop vol pluis? Dit zegt jouw pluishaar over je Plan van aanpak Zorg eerst dat je achtergebleven haren losmaakt, bijvoorbeeld met een puntkam. Maak een lauwwarm sopje van shampoo en schrob vervolgens met een oude tandenborstel of je vingers tussen de borstelharen. Haal de borstel na het wassen door een nieuw sopje en laat 'm goed drogen op een theedoek. Leg de borstel met de haren naar beneden zodat het water eruit lekt.

Vergeet deze niet Gebruik je wel eens een stijl- of krultang? Maak deze dan ook regelmatig schoon. Door de warmte hechten stylingproducten zoals mousse en sprays zich aan het oppervlakte van de tang. Dit laagje kun je makkelijk schoonmaken door wat ontsmettende alcohol (70 procent alcohol ketonatus bij de drogist) op een wattenschijfje over het oppervlak van je koude stijl- of krultang te halen. Neem de tang daarna af met een vochtige doek en hij is weer fris.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen