Investeren in kleren: hier scoor je de perfecte jeans

Style

Investeren in kleren: hier scoor je de perfecte jeans

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

25 augustus 2022 12:00

Bron / Fotografie

Fotografie Lieke Vriens

Gepubliceerd op

25 augustus 2022 12:00

Bron / Fotografie

Fotografie Lieke Vriens

Heb je ook moeite met het samenstellen van de perfecte look? Je bent zeker niet de enige. Een eenvoudige oplossing: investeren in de juiste kleren. Begin vandaag een capsule garderobe. En jawel, met mij. Elke week verzamel ik een tijdloos item. Zodat jij uiteindelijk de perfecte basics in huis hebt. Met deze week: de perfecte jeans.

Capsule garderobe? Wat? Ik hoor je denken. Wat is het? Zo'n capsule garderobe. Eenvoudig gezegd: een samengestelde garderobe van veelzijdige stukken die je graag draagt. De sleutel tot zo'n kledingkast is niet gebaseerd op kwantiteit, maar op kwaliteit en veelzijdigheid. Een duurzame manier om je kast te benaderen dus. Wist je dat je met twintig kledingstukken al rondkomt? Denk aan drie per categorie. Het zijn vaak klassieke stukken die niet uit de mode gaan. Hierdoor gaan items jaren mee en hoef je niet steeds opnieuw de winkelstraat in. Spaar je ze allemaal, dan kan je onderling beter mixen en matchen. Dag kledingstress en hallo geldbesparing. Week 3: de perfecte denim Het derde item voor in je capsule garderobe is de perfecte denim.

Vandaag hebben we het over jeans. Spijker is een van dé tijdloze stoffen sinds, uh, de geboorte ervan. We bezitten er vaak veel, en dat is niet gek. Als er iets is wat je op honderden (of duizenden) manieren kunt combineren, is het de jeans. Een echte investment-piece noemen we dat. Hoe combineer je jeans? Ga voor een van deze tijdloze blousjes en mix het met een jeans met wijde pijpen. Laarzen met hak eronder en je bent klaar voor een kantoordag. Als je een feest op de planning hebt staan, verwissel je die basic blouse - heel simpel - voor een top met cut-outs, pailletten of franjes. Je kunt een statement maken door een full-denim look te combineren met hakken of sneakers in een knalkleur als oranje of gifgroen. Zorg er dan voor dat die kleur terugkomt in je accessoires. Een simpele oorbel in dezelfde toon doet al wonderen. De perfecte jeans scoren? Ik ben op zoek gegaan naar mijn vijf favorieten. Je shopt ze hieronder.

Shop 5 tijdloze jeans

Wijde jeans, € 63,95 NA-KD

Jeans Na-kd donker blauw

SHOP NU Rechte jeans, € 119,95 Levi's

Jeans Levi's Plus Size

SHOP NU Wijde jeans, € 120 Kuyichi

Kuyichi Jeans

SHOP NU Skinny high-jeans, € 49,99 H&M

H&M Jeans

SHOP NU Straight-jeans, € 79 Arket

Jeans Arket

SHOP NU Dat was 'm voor deze week. Blijf mij vooral volgen, want ik bespreek iedere week een nieuwe parel. Zodat jij uiteindelijk, net als ik, een perfecte capsule garderobe creëert. Met volgende week: jawel, de pantalon.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style