Oui, oui: 5 redenen waarom we blij zijn dat de baguette bag terug is

Style

Oui, oui: 5 redenen waarom we blij zijn dat de baguette bag terug is

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 september 2022 13:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten

Gepubliceerd op

25 september 2022 13:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten

Y2K (lees: jaren 2000) fashion is al een tijdje terug in beeld met low-rise broeken, de mini-rok, kitsch sieraden en: de baguette bag. Een kleine, maar fijne tas voor elke gelegenheid. Om deze redenen zijn we blij dat de baguette bag terug is van weggeweest. 

1. Schattig to the max Het valt niet te ontkennen dat deze soort tas gewoon ontzettend schattig is. Het formaat, de verschillende stijlen, de manier hoe die onder je oksel bungelt: alles roept cute. Past natuurlijk ook helemaal binnen het 2000s thema. 

Lees ook: Flinke flater: 'Deze tas is zo intens klein dat alleen een pinpas erin past' 2. Mooi maatje  Soms heb je gewoon even geen zin om met zo’n enorme tas te zeulen. Helemaal prima, maar we willen wel gewoon alles kunnen meenemen. Cue de baguette. Je mobiel, sleutels, portemonnee en favo lipstick passen erin en het ziet er niet uit alsof je de zak van Sinterklaas hebt gestolen. 3. Voor ieder iets wils  Wat je stijl ook is, het is altijd te combineren met de baguette. Ben je minimalistisch-chique? Past een zwarte of beige baguette bij. Helemaal dol op printjes? Wat dacht je van een leuke koeien-baguette? Volledig overgenomen door de Y2K? Je raadt het al: pakken dat stokbrood.  4. In elke hoek In huis is niets irritanter dan struikelen over je tassen. Zeker als die tassen van flink formaat zijn. De baguette is lekker klein en kan je daardoor overal kwijt. Aan de kapstok, in de kast, in een (flinke) broodtrommel. Oké, we zullen niet teveel brood-woordgrapjes maken. Niet iedereen is daar happig op en het is niet broodnodig.

5. Outfit gered  We hebben allemaal weleens weinig inspiratie voor een toffe outfit. En hoewel er ook helemaal niets mis is met een basic look, een beetje extra sprankel is ook nooit verkeerd. Ook daarvoor leent deze tas zich. Voegt gelijk een leuke kleur, print of vorm toe aan je fit op een subtiele manier. You go, baguette bag

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer Style