Investeren in kleren: dit is waarom een T-Shirt de basis is van een tijdloze look

Style

Investeren in kleren: dit is waarom een T-Shirt de basis is van een tijdloze look

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

15 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Lieke Vriens

Gepubliceerd op

15 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Lieke Vriens

Heb je ook moeite met het samenstellen van de perfecte look? Je bent zeker niet de enige. Een eenvoudige oplossing: investeren in de juiste kleren. Begin vandaag een capsule garderobe. En jawel, met mij. Elke week verzamel ik een tijdloos item. Zodat jij uiteindelijk de perfecte basics in huis hebt. Met deze week: het T-shirt.

Capsule garderobe? Wat? Ik hoor je denken. Wat is het? Zo'n capsule garderobe. Eenvoudig gezegd: een samengestelde garderobe van veelzijdige stukken die je graag draagt. De sleutel tot zo'n kledingkast is niet gebaseerd op kwantiteit, maar op kwaliteit en veelzijdigheid. Een duurzame manier om je kast te benaderen dus. Wist je dat je met twintig kledingstukken al uitkomt? Denk aan drie per categorie. Het zijn vaak klassieke stukken die niet uit de mode gaan. Hierdoor gaan items jaren mee en hoef je niet steeds opnieuw de winkelstraat in. Spaar je ze allemaal, dan kan je onderling beter mixen en matchen. Dag kledingstress en hallo geldbesparing.

Week 6: het T-shirt Het zesde item voor in je capsule garderobe is het T-shirt.

Nu de herfst eraan komt, is het tijd om je garderobe opnieuw te bekijken. Heb je al wat goede T-shirts in je kast? Dit zijn namelijk essentiële items waarmee je de basis legt voor een outfit. Je kunt er namelijke talloze looks mee creëren. Een T-shirt combineer je met je favoriete pak, of juist met een wijde jeans met hakken. Of ga voor een statement T-shirt in combi met plateausneakers. Vermijd dit seizoen een last-minute zoektocht naar het perfecte T-shirt door er nu al een paar aan te schaffen. Ga jij voor een v-hals of ben je een crew-neck liefhebber? Of liever toch zo’n y2k cropped-silhouette? En vergeet niet een T-shirt aan te schaffen met een cool logo. Daar kun je een statement mee maken. Wij hebben onze vijf favorieten op een rij gezet. Shopse!

Shop 5 T-shirts

1. Crew-neck, € 19,95 NA-KD

NA-KD T-Shirt

SHOP NU

2. Zwart T-shirt, € 19 COS

Cos T-Shirt

SHOP NU

3. Statement T-shirt van Fumée

50 ,00

4. V-hals T-shirt, € 14,99 Pieces via Wehkamp.nl

Wehkamp T-Shirt Groen

SHOP NU

5. Cropped T-shirt, € 7,99 Stradivarius

Stradivarius T-Shirt

SHOP NU

Dat was 'm voor deze week. Blijf mij vooral volgen, want ik bespreek iedere week een nieuwe parel. Zodat jij uiteindelijk, net als ik, een perfecte capsule garderobe creëert. Met volgende week: jawel, laarzen.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style