Hittegolf incoming: zo voorkom je zweterige en plakkerige outfits

Style

Hittegolf incoming: zo voorkom je zweterige en plakkerige outfits

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 juni 2022 10:00

Gepubliceerd op

16 juni 2022 10:00

Hoe goed we ook zijn in zeuren over het weer, laten we het warme weekend dat eraan komt ook even waarderen. De grote vraag blijft alleen wel: hoe zorg je ervoor dat je niet overal druipend en plakkend van het zweet aankomt? We helpen je.

Wij Nederlanders hebben helaas geen garderobe die volledig afgestemd is op dagen van 30 graden. Het regent hier nou eenmaal vaker pijpenstelen dan dat de zon schijnt. Vandaar ook de paniek als de temperatuur stijgt. 'Is het al warm genoeg voor een korte broek?' 'Kan ik een jurk aan, of is dat too much?' Toch zijn de praktische zaken het belangrijkste bij jezelf kleden in deze hitte. Leuk, die lichtgroene satijnen blouse, maar met zweetplekken die je van mijlenver ziet is-ie niet meer zo charmant. Met deze handige tips kom je het verst. 

1. Draag lichte kleuren Zwart absorbeert hitte. En als het al warm is buiten, wil je niet nog meer hitte absorberen. Ga dus niet met je zwart leren broek in de zon zitten, maar bespaar jezelf die sauna en kies bewust in welke kleur je naar buiten gaat. Hoe lichter, hoe koeler. Een outfit a la Sensation White stoot zonlicht af en bespaar je dus een bak met zweetdruppels. 

2. Draag vooral geen zweterige stofjes Dat je je fleecetrui niet aantrekt tijdens een hittegolf kun je zelf ook nog wel bedenken, maar ook dunnere kunststoffen als polyester of viscose kunnen je zweetklieren aan het werk zetten. Voor je het weet loop je de hele dag met een zweetwalm om je heen. Wat je wel wil doen is linnen. Of katoen. Lekker luchtig, lekker fris.

3. Inlegkruisjes zijn je beste vriend Deze tip moet je nooit vergeten. Als het zo warm is dat het zweet overal naartoe kruipt, krijg je geheid zweetvlekken. We zweten allemaal, maar dat laten we het liefst niet zo duidelijk aan de buitenwereld zien. Wil je toch die groene satijnen top aan, dan moet je dus maatregelen nemen. Ons advies: inlegkruisjes. Die absorberen alles, vet handig. Plak ze wel goed vast zodat ze niet tevoorschijn kruipen, want dat is dan weer een tikkeltje minder chique.  

4. Een hoed is goed In de schaduw is het koeler. En dus is het handig om die schaduw zelf mee te nemen. Met een hoed of een pet hou je je knappe kop uit de zon, wat beter is voor je temperatuur én voor je huid. Daarnaast staat het ook nog eens leuk. Een sportieve pet, of een overdreven grote hoed bij een jurk. Heb je een soort privé parasol op je hoofd. Dat kan gewoon. Leef je uit. 

5. Maak het jezelf niet te moeilijk  Een driedubbele jumpsuit of een jurk met 83 knopen? Dat is geen goed idee. Daar word je echt niet blij van. Met 15 graden niet, en met 30 graden al helemaal niet. Zit je daar op de wc, jezelf zwetend uit zo'n ding te wurmen terwijl het te heet is om überhaupt te bewegen. Hou het dus simpel. Een luchtige T-shirt jurk, of een stretchy rok met een hemd. Geen gekloot met ritsen, knopen of andere zweetverwekkende praktijken.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer Style