Modeliefhebbers opgelet: deze merken gespot op Amsterdam Fashion Week wil je kennen

Style

Modeliefhebbers opgelet: deze merken gespot op Amsterdam Fashion Week wil je kennen

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

5 september 2022 13:00

Bron / Fotografie

Merk: Wandler | Fotografie: Jenny Brough

Gepubliceerd op

5 september 2022 13:00

Bron / Fotografie

Merk: Wandler | Fotografie: Jenny Brough

Moderedacteur Xana neemt je dit jaar mee naar Amsterdam Fashion Week. Dit zijn de meest spraakmakende merken van eigen bodem. Maak je klaar voor knalkleuren, interessante vormen en upcycling.

Onze hoofdstad Amsterdam staat weer in het teken van modeshows, optredens en feesten. Amsterdam Fashion Week geeft ook dit jaar een podium aan veelbelovende talenten. En wel uit ons eigen kikkerlandje. En dit kon &C natuurlijk niet missen.

&C's favorieten

1. Martan Duurzaamheid was hét centrale punt voor deze modeweek. Martan was daarom bij uitstek perfect voor Amsterdam Fashion Week. Dit circulaire modemerk verrast je keer op keer met de meest kleurrijke outfits. Martan creëerde dan ook een spektakel van een show met Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Het leuke van deze collectie? De items waren gemaakt van afgekeurde hotellinnen en restaurant tafelkleden, visueel geïnspireerd op de esthetiek van het hotel. Dat is nog eens upcycling.

2. Róhe Frames Ben je gek op vakmanschap en innovatie? Zet Róhe Frames dan gauw op je must-have lijst. Dit merk had een waanzinnige tentoonstelling ‘Crafted Columns’ waarbij je werd geprikkeld door visuele en tactiele kunstinstallaties. En alles handgemaakt door design artist Fransje Gimbrere. Wij keken onze ogen uit.

3. Wandler Wil je een statement tas scoren? Neem dan gauw een kijkje bij het merk Wandler. Dit frisse en moderne merk haalt inspiratie uit architectuur. Daarom hebben deze tassen altijd uitgesproken kleuren en onverwachte vormen. De eerste dag van Amsterdam Fashion Week werd afgesloten met een knalfuif om het 5-jarig bestaan van het merk te vieren.

4. Francon Het moderne merk Francon presenteerde dit jaar een collectie geïnspireerd op functionele architectuur. Het werd gehouden in Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Dit merk staat voor verantwoord produceren en afval minimaliseren. Draag je dus gelijk een steentje bij aan het milieu.

5. 1/Off Paris 1/Off Paris creëert een nieuwe toekomst voor mode. Zeg maar hallo tegen gëupcyclede high-end ontwerpen gestoken in een nieuw jasje. Wij zijn er dol op. Dit jaar toonde 1/Off Paris voor het eerst een lente collectie tijdens Amsterdam Fashion Week. Wat wordt belangrijk? Denim op denim, cut-outs, knalkleuren als roze en groen en sjaals als kledingitems.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style