Met je dekbed om je heen naar buiten? Kan gewoon - cloudwear is namelijk de trend van 2023

Style

Met je dekbed om je heen naar buiten? Kan gewoon - cloudwear is namelijk de trend van 2023

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

27 februari 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

Fotografie: Mick de Lint

Gepubliceerd op

27 februari 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

Fotografie: Mick de Lint

Elke maand lees je bij &C over bijzondere fashiontrends. Deze keer: cloudwear.

Het is winter. En wat doe je dan graag? Bingen. Op de bank met een kop thee en een veel te grote deken. Of een dekbed. Wat jij wil. En dan mis je nog iets. Popcorn. Ga je dus halen in je kloffie. Het liefst doe je die veel te grote plaid gewoon om je heen aan naar buiten.

Nou, moet je horen. Dat kan nu. Cloudwear is dit jaar namelijk hipper dan ooit. Cloudwear staat gelijk aan grote, wollige, omhullende silhouetten. Heerlijk. Alsof je omhelst wordt door zachte wolkjes. Of een warme cocon, kan ook. De modeweken voorspelden het al: deze winter gaan we voor volumineuze en zachte vormen.

Lees ook: Ken je ze nog? Deze modetrends zijn terug van weggeweest

Breiwerk staat dit jaar centraal Nadat we elkaar tijdens de pandemie nauwelijks mochten aanraken, hebben we opnieuw waardering gekregen voor het gevoel dat stoffen je kunnen geven. Want aanraking is een zintuig dat niet digitaal vervangen kan worden. Nepbont, gewatteerde materialen en allerlei soorten breiwerk zijn daarom nu belangrijke elementen in modeland.

Mode huizen als Tod’s en Chloé showen ze in hun herfst/winter 2022-2023-collectie. Uiteraard in dé trendkleur van nu: terracotta. Vooral de poncho duikt overal op. Eén ding is zeker, je krijgt meteen het gevoel dat je in een warme deken gewikkeld bent. Voorloper zijn? Maak ‘m lekker zelf. Pak een plaid, dekbed of tapijt, riem eromheen en je trotseert trendy die winterse kou.

Cloudwear trend 2023

Tods fall/winter 2022-2023

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style