Met de benen bloot: mannen in rokken wordt dé nieuwe trend

Style

Met de benen bloot: mannen in rokken wordt dé nieuwe trend

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 februari 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes

Gepubliceerd op

3 februari 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes

Laat die harige benen maar zien heren, want rokken zijn dé trend voor mannen aankomende herfst. Steeds meer celebs durven zich er al aan te wagen, nu de rest nog. Zou toch leuk zijn, als je binnenkort je buurman z'n innerlijke Marilyn Monroe naar boven ziet halen.

'Rokken dragen, da’s een wijvending' denken veel mensen. Nou nee. Mannen dragen namelijk al sinds het jaar nul rokken. Denk aan geruite Schotse kilts en – ietwat té – luchtige toga’s. Afgaande op de modeshows tijdens de Milan Fashion Week maakt het kledingstuk z'n comeback in de kledingkast van 't manvolk. En dat vinden wij maar al te leuk.

Lekker dragen wat je wil In de media zijn de afgelopen jaren genoeg momenten geweest waarbij mannelijke celebs voor gek werden verklaard na het dragen van een rok of jurk. Denk aan de Vogue-cover van Harry Styles, waar hij een grote blauwe baljurk droeg. Critici vonden hem te vrouwelijk en flamboyant, terwijl Harry juist de vrijheid van mode wilde omarmen. Rocker Kurt Cobain droeg in de jaren '90 al jurken om genderrollen uit te dagen. Hij zei ooit: 'Er is niks zo comfortabel als een jurk met een bloemetjespatroon.'

Deze mannen zijn niet de enigen die gewoon lekker dragen waar ze zin in hebben. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet die al helemaal klaar zijn voor rokjesdag:

1. Lucien Laviscount Tijdens Paris Fashion Week droeg de acteur – bekend als dé hunk in Emily in Paris – een lange lichtblauwe rok, waarmee hij bovenop een auto poseerde voor fotografen. Nou zou deze man er nog goed uitzien in een vuilniszak, maar deze look mag hij wat ons betreft zeker vaker doen.

2. Oscar Isaac Tijdens de première van de Marvelfilm Moon Knight droeg de acteur onder zijn blazer met das een bijpassende grijze rok. Het duurde niet lang voor zijn fans helemaal los gingen op 't wereld wijde web: 'Mag hij alsjeblieft vaker een rok dragen?!'

3. Brad Pitt Bij de première van de film Bullet Train droeg de acteur een bruine linnen rok. Over zijn inspiratie voor de look zei hij tegen Variety: 'We gaan allemaal een keer dood, so let's mess it up!'

4. Robert Pattinson Batman-acteur en Dior-frontman bezocht de Dior-show tijdens de Paris Fashion Week in een blauw-grijze rok met fluffy bruine jas. Hij rockt deze rok.

5. Vin Diesel Zelfs de meest mannelijke man heeft een rok gedragen, en hoé. In 2003 bij de MTV Europe Music Awards droeg de Fast and the Furious acteur een leren exemplaar. Het levende bewijs dat je heus niet je mannelijkheid kwijtraakt als je een rok draagt. Lekker bezig Vin.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer Style

Meer van deze auteur