Kelly's klerenkwestie: 'Hoe draag ik mijn zomerkleding in het najaar?'

Style

Kelly's klerenkwestie: 'Hoe draag ik mijn zomerkleding in het najaar?'

Kelly Huijsman
Door

Kelly Huijsman

Gepubliceerd op

15 september 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

15 september 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hoe draag je een spencer zonder op een opa te lijken en hoe krijg je in godsnaam die olievlek uit je shirt? Kelly Huijsman, dé styliste van Chantal Janzen en andere bekende koppen, geeft wekelijks antwoord op prangende modevragen van lezers.

Deze week een vraag van Zeneb: 'Hoe kan ik mijn zomergarderobe aanpassen voor het kouder wordende weer zonder veel nieuwe kleding te kopen?'

Kelly: 'Mijn oplossing hiervoor klinkt misschien voor de hand liggend, maar je kan heel goed met laagjes werken. Er zijn een paar schakelitems die je heel makkelijk kunt inzetten en kan toevoegen aan je zomerse outfits om ze geschikt te maken voor het najaar.

Zomerjurkjes kun je bijvoorbeeld ook in de herfst dragen met een oversized blazer of bikerjas erover. Hetzelfde geldt voor de juiste boots onder je jurk, short of rok. Zo maak je het veel makkelijker om items met blote benen iets langer door te dragen. Wat je momenteel veel ziet, zijn western laarzen en grove bikerboots. Helemaal leuk om zo lang het weer het toelaat dit te dragen met blote benen. Mochten de temperaturen dalen, dan voeg je gewoon een panty of maillot toe.

Lees ook: Kelly's klerenkwestie: 'Heb je kledingtips voor vrouwen met brede heupen?'

Wat je deze zomer ook veel zag, waren de lingerieachtige jurken van satijn. Die kan je supertof combineren met een sweater en boots, maar als je de jurk los wil dragen, voeg je een bikerjacket of blazer toe. Jasjes en de juiste boots zijn wat mij betreft dé schakelitems tussen de zomer- en najaarsgarderobe.

Natuurlijk zijn leren bikerjasjes en mooie laarzen een investering, maar ik zie dit soort items ieder jaar opnieuw terugkomen. Wat mij betreft zijn ze dus zeker de investering waard. Klein budget? Leren jassen zijn als je goed kunt thriftshoppen vaak ook vintage te vinden.'

delen
Kelly Huijsman

Kelly Huijsman is personal stylist van onder andere Chantal Janzen. Ze kan shoppen als de beste en doet dit net zo graag voor haar werk als voor zichzelf.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen