Draag jij de juiste kleuren? Met dít TikTok-filter kom je erachter welke kleuren bij jou passen

Style

Draag jij de juiste kleuren? Met dít TikTok-filter kom je erachter welke kleuren bij jou passen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 februari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, Fotografie Tomek Dersu Aaron

Gepubliceerd op

28 februari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, Fotografie Tomek Dersu Aaron

De kleur van je kleding bepalen met behulp van de vier seizoenen is inmiddels al zó oud dat je oma de hack ook gebruikt. Maar elke oude trend maakt een comeback, en deze dus ook. Sterker nog, op TikTok issie helemaal trending, en ze hebben zelfs een speciaal filter voor gemaakt.

Ben jij een herfsttype, of juist een zomertype? Die vraag is nu makkelijker dan ooit te beantwoorden. Met het filter op de achtergrond kun je de kleuren met jouw huid en ondertoon vergelijken. Ook celebs worden geanalyseerd, en in de comments ontstaan zelfs discussies of iemand nou wel of niet bij 'winter' past.

You're hot and you're cold Toch even een snelle opfriscursus nodig? Komt-ie: je hebt vier seizoenen – duh – met een eigen kleurenpallet. Bij herfst en lente horen de kleuren met warme tinten, en bij zomer en winter de koele tinten. Als jouw huid een warme ondertoon heeft passen de warme tinten bij je en als je een koele kikker bent passen de koele tinten bij je. Klinkt best logisch, toch? Zo kun je ook beter goud dragen als je van de warme tinten bent en passen zilveren sieraden beter bij je als je een koele ondertoon hebt.

Fun fact: je kunt aan je aderen zien welke ondertoon je hebt. Kijk maar eens naar je pols. Als je aderen blauw zijn hoor je bij koel en als je aderen groen zijn hoor je bij warm.

Lees ook: Van een mega vibrator tot een Desperados smurf: déze grappige carnavalkostuums gaan viraal

Nu die celebs TikTok zou TikTok niet zijn als de celebrities niet ook onder de loep worden genomen bij deze trend. Bella Hadid, Selena Gomez, Margot Robbie, ze hebben allemaal al een uitgebreide kleurenanalyse gekregen door zowel professionals als doe-het-zelf types op de app. Vooral bij Florence Pugh kun je een duidelijk verschil zien. Als ze de juiste kleur draagt gaat haar huid helemaal glanzen:

Zet een ander aan het werk Als je er zelf toch niet helemaal uit komt – zelfs met behulp van die TikTok-filters – kun je altijd nog een ouderwets consult aanvragen bij een kleurenspecialist. Deze heeft allemaal lappen stoffen die ze in natuurlijk daglicht bij je huid zal houden, en zo stelt ze een pallet samen die jij bij de volgende keer shoppen mee kunt nemen. Net zoals je oma dat dus doet.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer entertainment

Meer van deze auteur