Robin Martens: 'Ik voel me nooit schuldig dat ik een beroep doe op mijn zusjes'

Oh Baby!

Robin Martens: 'Ik voel me nooit schuldig dat ik een beroep doe op mijn zusjes'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 september 2022 om 12:00

Bron / Fotografie

interviews Fleur Baxmeier, fotografie Rossi&Blake

Gepubliceerd op

23 september 2022 om 12:00

Bron / Fotografie

interviews Fleur Baxmeier, fotografie Rossi&Blake

Je kinderen opvoeden én een vlammende carrière hebben? Deze bekende Nederlandse moeders doen het – dankzij wat helpende handen. Actrice Robin Martens vertelt hoe in &C's Oh Baby! Special.

Als actrice Robin Martens (midden) een oppas nodig heeft voor dochter Makéna (1), komen haar zussen Lois (links) en Roxan graag langs. Dat voelt heel vertrouwd. Maar voor de zekerheid geeft ze tóch altijd een briefing mee.

Robin (30): 'Lois en Roxan waren door het dolle heen toen ik ze vertelde dat ik zwanger was. Zodra ik een schopje voelde, had ik hun handen op mijn buik. Ze zijn overal heel erg betrokken bij geweest. Vanaf het moment dat Makéna werd geboren, wilden ze niets liever dan op haar passen. Dan zeiden ze: app je ons wel als je ergens naartoe moet?

Lees ook: Carrie ten Napels (schoon)ouders passen vaak op: 'Onze rotsen in de branding'

Makéna gaat op woensdag naar mijn moeder en donderdag is papadag. Op die dagen plan ik allerlei activiteiten in voor mezelf: lopen met de honden, sporten, naar de masseur. Maar ik moet ook weleens op andere dagen naar een première, evenement of meeting. Ik vind het niet handig om Makéna overal mee naartoe te nemen. Dat gesleep met een kind, dat is voor haar niet fijn.

Ik wil ook dat ze overdag haar slaapjes krijgt, want ik hecht veel waarde aan een vast ritme. En het is voor mij ook goed om even zonder Makéna en met andere mensen te zijn. Op zulke momenten vraag ik mijn zusjes dus of ze willen oppassen. Mijn jongste zusje is lerares van groep 1 en 2 en gaat vanaf volgend jaar een vaste dag per week oppassen, mijn andere zusje kan ik altijd spontaan appen als dat nodig is. Ik voel me er nooit schuldig over dat ik een beroep doe op mijn zusjes, want ik weet dat ze staan te popelen. Ik vind het ook leuk dat Makéna op die manier echt een band krijgt met haar tantes.'

Lees meer in &C's nieuwste Oh Baby! Special

7 ,45

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen