Oppas ziek? 5 tips voor een geslaagde thuisdate

Oh Baby!

Oppas ziek? 5 tips voor een geslaagde thuisdate

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 september 2022 08:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra

Gepubliceerd op

6 september 2022 08:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra

Je staat op het punt jezelf in een lekker pakkie te hijsen voor je date en dan belt de oppas: verkouden. Kak. Het dateleven van een single ouder gaat niet altijd over rozen, maar we zijn niet voor één gat te vangen. Dit zijn de leukste thuisdates.

Daten als single ouder met zo’n kleine poepfabriek in huis, vergt net even wat meer afstemming en geregel. Hoeven we jou niet te vertellen natuurlijk. Ken je elkaar al een paar dates langer, dan is de stap naar een thuisdate wat kleiner. En dat is mooi, want zo wordt het al een stuk makkelijker.

1. Eten moet je toch Blijft leuk: uiteten in eigen huis. Nu de dagen korter worden ook alle reden om te zwijmelen bij kaarslicht tijdens of na het eten. Het enige wat je hebt om deze date te laten slagen, is tijd. Eh... zo'n beetje je kostbaarste bezit op die kleine na, bedoelen we? Het hoeft natuurlijk ook niet zo ingewikkeld. Snel wat bestellen, opdienen in eigen schalen en dan maar vingers gekruist dat de bezorger op tijd is en je date niet te vroeg: dat kan ook.

2. Een tegen een Laat die tv lekker uit en trek alles uit de kast. Spelletjes dus, hè! Scrabble, Skip Bo, Uno, Rummikub, Clever, Yahtzee: spellen voor twee zijn er genoeg. Zo ontdek je meteen of je date een beetje een sportieve verliezer is als je er gehakt van maakt. En zitten er een paar borrels in de man/vrouw? Dan is er niks leukers dan een ouderwets dinsdag dilemma. 'Elke ochtend de voeten van al je directe collega's aflikken of elke zin die je uitspreekt eindigen met een boer.' Oké, als je hoopt op een logeerpartij, kun je die misschien beter overslaan.

3. Ik ga op reis en neem mee Misschien ben je al zover met daten dat een buitenlandtripje niet zo'n gek idee is. En dat begint al bij de voorpret, toch? Ze zeggen het. Dus leef je uit met kaasjes, stokbrood en wijn als jullie oui oui naar Paris gaan. Probeer een recept of borrelplank uit de cuisine locale, pak er een toepasselijke Spotify-lijst bij en kom lekker in de stemming.

4. Spa-avond Heb je een tuin? Mooi. Vul dat kinderbadje dat er toch al stond met warm water en badschuim et voilà: welkom in je eigen spa. Babyfoon mee naar buiten, flesje bubbels erbij en chillen maar. Als teken van dank daarna om een lekkere massage vragen aan je date? Wij zouden het doen.

5. Zelf niks regelen Effe geen tijd om zelf iets creatiefs te organiseren of bedenken? We snappen je, als alleenstaande ouder ben je waarschijnlijk al blij als je gewoon een keer vijf minuten kunt zitten en op adem komen zonder weer iets te moeten fiksen. De Thuisdatebox is een uitkomst. Deze box zit vol vragen en opdrachten en past gewoon door de brievenbus. Nul gedoe dus. Hier shop je de 'm.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen