Maaike Timmermans schoonmoeder past vaak op: 'Ze is de allerleukste van de wereld'

Oh Baby!

Maaike Timmermans schoonmoeder past vaak op: 'Ze is de allerleukste van de wereld'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

4 november 2022 om 12:00

Bron / Fotografie

interviews Fleur Baxmeier, fotografie Rossi&Blake

Gepubliceerd op

4 november 2022 om 12:00

Bron / Fotografie

interviews Fleur Baxmeier, fotografie Rossi&Blake

Je kinderen opvoeden én een vlammende carrière hebben? Deze bekende Nederlandse moeders doen het – dankzij wat helpende handen. Presentator Maaike Timmerman vertelt hoe in &C's Oh Baby! Special.

Vergeet alle clichéverhalen over schoonmoeders from hell. Presentator Maaike Timmerman en haar schoonmoeder Annelies zijn het levende bewijs dat het ook anders – een stuk gezelliger – kan.

Lees ook: Shelly Sterks ouders passen vaak op: 'Met de bedtijden nemen ze het niet zo nauw'

Maaike (35): 'De eerste maanden na Tom, die nu vijf is, zijn geboorte woonde mijn schoonmoeder nog ver weg, maar ze is meteen begonnen met oppassen. Ik moet voor mijn werk bij Goedemorgen Nederland om drie uur 's nachts mijn bed uit, dus dan kwam ze de avond ervoor al en sliep ze bij ons. Tom sliep op dat moment nog niet door, maar ze pakte ook de nachten mee. Dat was heel fijn, want daardoor hadden wij in elk geval één nacht in de week om een beetje bij te komen.

Lees ook: Ruba Zai: 'Jonge ouders hebben een leger aan familie en vrienden nodig om ze bij te staan'

Je hoort nog weleens verhalen over schoonmoeders van wie alle alarmbellen gaan rinkelen: o jee, o jee. Maar ik heb echt de allerleukste schoonmoeder van de wereld. Ze was pas 22 toen ze mijn man Marten kreeg, dus ze is nog een heel jonge en energieke oma. Tom en ook Roos, die nu drie jaar is, zijn elke week een volle dag bij ze. Soms ook nog tussendoor. Omdat ze dichtbij wonen, brengt haar partner Louis ze ook weleens naar de opvang of kijkt hij bij een sportdag als wij niet kunnen. Mijn ouders kunnen we ook altijd bellen om bij te springen. Zij zijn iets ouder, rond de zeventig, en met pensioen. Het komt bijna nooit voor dat ze nee zeggen. Ze doen het met veel liefde. Ik ben superdankbaar dat er zo veel opa's en oma's in de buurt wonen en dat ze altijd voor ons klaarstaan. Dat geeft zoveel vrijheid voor Marten en mij. Om eerlijk te zijn zou ik niet weten wat ik zonder ze zou moeten.'

Lees meer in &C's nieuwste Oh Baby! Special

7 ,45

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Shop hier