Fotoalbum? Deze 6 dingen doe je niet of anders bij een tweede

Oh Baby!

Fotoalbum? Deze 6 dingen doe je niet of anders bij een tweede

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 september 2022 16:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra, beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

15 september 2022 16:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra, beeld Tom ten Seldam

Bij je eerste kind is alles nog nieuw. Bij de tweede kom je handen te kort en is tijd goud. Je weet nu precies waar je het best op kunt besparen. Zes dingen die je niet – of anders- doet bij baby nummer twee.

1. Leuk voor later: letterlijk Deze zag je van mijlenver aankomen: het fotoalbum. Van je eerste wolk wordt elke mijlpaal nog trouw vastgelegd en uiteindelijk afgedrukt. En met mijlpaal bedoelen we niet alleen dat eerste melktandje en de wazige lach die onmiskenbaar voor jou bedoeld is. We bedoelen ook alle vastgelegde 'knipperde hij nou met zijn ogen?', 'Kijk, hier sabbelde ze op haar vinger' en de serie 'eerste keer op het speelkleed.' Ga je de tweede keer niet meer doen. Dat boek komt later wel, als-ie achttien is of zo. Top, leuk verjaardagscadeau.

Lees ook: On)troostbaar: met deze virale truc krijg je je baby binnen 18 seconden stil 2. Kliederkleren Kind nummer één hees je om de haverklap in een nieuw pakkie. Beetje spuug? Schone trui. Spaghettisaus geknoeid? Verse romper. Zelfs voor een wandelingetje buiten werd er even wat anders uit de kast getrokken. Je weet maar nooit wie je tegenkomt onderweg. Hoe anders is dat met een tweede erbij. Dat beetje spuug is niéts in vergelijking met de viezigheid en vuiligheid van de grote broer/zus. En die wasmachine draait al overuren. Ach, zo'n klodder tomatensaus op een hagelwit truitje: wie ziet dat nou?

3. Doorgeefcadeau Deze ken je ook als je thuis twee mini’s rond hebt lopen: de hoeveelheid speelgoed en cadeaus. Bij je eerste kon het niet op. Je kon nog geen speelgoedwinkel voorbijlopen zonder met twee gevulde tassen weer naar buiten te lopen. En dan hebben we het nog niet eens over alle oma's en opa's en (suiker-)ooms en tantes die hun liefde ook graag uitdrukken in pluche en dingen op wielen. Bij de komst van nummer twee weet je wel beter: geen dingen met muziekjes en het speelgoed van de een kan nog prima voor de ander. Lekker duurzaam en merken ze toch niet als ze zo klein zijn.

4. Koude douche Tuurlijk heb je vooraf tig keer gezegd dat zo’n babyshower van jou niet hoeft. En dat je nog liever je kiezen vrijwillig laat trekken dan dat je voor de lol aanhoort hoe je vriendinnen de naam en het gewicht van je toekomstige spruit raden. En toch sta je vrolijk te kirren als ze voor je staan om je te overvallen met een high tea (mét naamraadtoestanden). Blijft die shower een tweede (of derde) keer uit, voelt dat toch een beetje als een koude douche. Zo erg was dat naamraden nou ook weer niet… Ter verdediging van je vriendinnen: ze gunnen je de wereld, maar zo’n babyshower organiseert zichzelf niet. Zelf een leuke kraamborrel organiseren als de kleine er is, kan natuurlijk ook.

Lees ook: Cadeautje voor je kind en jezelf: 10 speelgoedtips voor je kleine 5. Slaap Kunnen we kort over zijn: we hopen dat je er in je kinderloze tijd goed van genoten hebt. En dat je bij nummer twee inmiddels gewend bent aan nooit meer een ononderbroken nacht en wallen tot je knieën. Het gaat voorbij. Ooit.

6. De expert En dan een toch best wel groot voordeel. Waar je bij Nummer Eén nog compleet overdonderd werd door alles wat er opeens op je af kwam denderen, ben je bij Nummer Twee inmiddels een expert. Natuurlijk is geen zwangerschap hetzelfde, maar fijn is het wel dat je weet hoe het zit met bepaalde pijntjes (of het uitblijven daarvan). En dat je een beetje weet wat er daarna op je af komt. Holadiee voor Nummer Twee.

Bestel de nieuwste &C Oh Baby! online

7 ,45

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen