&C's nieuwste Oh Baby! met Vivienne van den Assem ligt nu in de winkels

Oh Baby!

&C's nieuwste Oh Baby! met Vivienne van den Assem ligt nu in de winkels

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 september 2022 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Meis & Jip

Gepubliceerd op

6 september 2022 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Meis & Jip

Op de cover van &C's nieuwste Oh Baby! Special prijkt de zwangere presentatrice Vivienne van den Assem, samen met haar zoontje Guus. In het openhartige interview dat Chantal Janzen met haar had, vertelt Vivienne dat ze nooit een enorme kinderwens had. 'We droomden over lange, verre reizen maken. En ineens was ik zwanger. Dat was voor veel mensen in onze omgeving echt een verrassing. Zelf was ik in het begin ook vooral onzeker: gaan wij dit écht doen?'

Inmiddels is de presentatrice zwanger van de tweede en ondanks een prima eerste bevalling, ziet Vivienne toch op tegen deze nieuwe bevalling. 'Ik ben me er erg van bewust dat het deze keer totaal anders kan lopen. Ik lees ook veel over bevallingen en de weg ernaartoe, omdat ik opnieuw dat vertrouwen in mezelf, deze zwangerschap en de baby wil kweken.' Ze verheugt zich enorm op de huiselijke momenten met het gezin, maar kan ook niet wachten op 'de andere kant'. 'Op een vet festival, niet te kort, niet te lang, en heus niet elke week, maar gewoon even twee dagen waarin ik over niets hoef na te denken en weer helemaal mijn vrije zelf kan zijn.' Lees ook: Perspraat: 'Niemand vertelt dat je ook moet bevallen van de placenta' Bekende vrouwen en hun achterban Daarnaast vertellen vijf bekende Nederlandse vrouwen in deze Oh Baby! hoe ze het doen: kinderen opvoeden én een vlammende carrière hebben. Onder anderen presentatrices Carrie ten Napel en Shelly Sterk krijgen dit voor elkaar, maar wel met helpende handen van hun achterban. Zo passen de schoonouders van Carrie regelmatig meerdere dagen achter elkaar op. 'We hebben op zolder bewust een gastenverblijf met een badkamertje gebouwd.' Ook de ouders van Shelly passen regelmatig op haar zoon Jake. 'Of ik me daar schuldig over voel? Nee, want ik weet dat ik mijn ouders er alleen maar een groot plezier mee doe.' Slaapdossier In deze special vind je ook een groot slaapdossier met daarin vijftig tips om kleine nachtbrakers te temmen, nuttige slaapweetjes, bijzondere ervaringsverhalen én de mogelijkheid om een slaapcoach voor het hele gezin te winnen. Had Chantal Janzen deze tips maar gehad, zo schrijft ze in haar editorial. Het slechte slapen van zoon James zorgde ervoor dat ze even heeft gewacht met de komst van Bobby, haar tweede. 'We hebben zo ontzettend lang slecht geslapen toen James klein was. Op een gegeven moment hadden we tientallen rituelen voor het slapengaan.' Verder in Oh Baby! We loeren binnen in de kinderkamers van Yara Michels, Yung Felix en Shary-Ann. Hoe strikt houden deze moeders vast aan hun normen nu ze kinderen hebben? 'Specifieke schema's of regels voor Izzy? Daar gaan we niet zo lekker op,' aldus Yara.

Shop nu: &C's nieuwste Oh Baby! Special september 2022

7 ,45

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen