Cadeautje voor je kind en jezelf: 10 speelgoedtips voor je kleine

Oh Baby!

Cadeautje voor je kind en jezelf: 10 speelgoedtips voor je kleine

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 september 2022 22:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

10 september 2022 22:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Frank Brandwijk

Cadeautje voor je kind en een cadeautje voor jou. Wij geven je tien speelgoedtips. We waarschuwen je: van de onderstaande speeltjes word jij waarschijnlijk hebberiger dan je kroost. Niks geen hysterie, maar neutrale kleuren voor het interieur. Het oog wil ook wat.

1. Beregezellig Een nieuw knuffelvriendje voor je kind? Knuffelbeer Sam en Julie zijn beregezellig om mee te spelen. Een donzig dier biedt troost en zekerheid, maar helpt ook bij de ontwikkeling van je kind. Ook niet geheel onbelangrijk, ze zien er superlief uit. 

Speelgoedknuffel Sam Jollein

€ 17,99, &C the webshop

Lees ook: Slapen met die hap: zo bepaal je de beste bedtijd voor je kind

2. Vroem, vroem  'De wielen van de bus gaan rond en rond, rond en rond, rond en rond', komt inmiddels je neus uit. Om die koters op de achterbank toch te vermaken, zijn deze autostoelspeeltjes dé uitvinding. Deze ziet er ook nog eens kek uit. Wil je hebben. 

Autostoelspeeltje Hema

€ 15, Hema

3. Wiebelen en wobbelen Kiki (Projectmanager): 'Een Wobbel is een tof balansbord voor jong (en oud). Je kan erop staan, liggen, er overheen kruipen of erop wiebelen. Speelplezier gegarandeerd. En, groot voordeel: deze houten plank zie je bijna over het hoofd. Niks hysterisch of schreeuwerigs aan. Wel fijn voor het interieur. 's Avonds als ik op de bank crash, gebruik ik 'm stiekem voor onder m'n voeten. Lekker met de poten omhoog.'

Balansbord Wobbel

€ 115, Wobbel

4. Stapelen maar Dit wordt je knetternieuwe aanwinst, die je slechts tien ekkies kost. Je kleine kan zichzelf heerlijk amuseren met deze houten stapelringen. Het is heus niet alleen maar leuk voor vermaak, maar draagt door de getallen en vormen ook bij aan de ontwikkeling. Tel uit je winst. 

Stapelringen Mamaloes

€ 9,99, MamaLoes

5. Genoeg vissen in de zee  Is je kind nog wat jong voor Nemo? Jammer, maar niet getreurd. Het hengelspel van Little Dutch is op je schubben geschreven. Laat je peuter kennismaken met de houten onderwaterdieren in een aquarium van karton. En pas op hè, je wil geen oude schoen uit de sloot vissen. Het hengelen stimuleert de motoriek en concentratie van kinderen. Spelenderwijs leren, noemen we dat.

Hengelspel Little Dutch

€ 16,99, Little Dutch

Lees ook: Sverre of Morris? De populairste babynamen hier en in Scandinavië

6. Chefkok in spe Lauren (Head of Brandend Content): 'Mijn zoon is de hele dag zoet in z'n eigen wereld, in z'n eigen keuken. Pizza maken, soep bereiden of een ijsje. Ik word de hele dag door gevoerd. Lekker hoor, zo verzorgd worden. Het keukentje ziet er ook knap uit, zonder dat ik het zelf hoef op te pimpen. Win-win.'

Modern kinderkeukentje - New Classic Toys

€ 79, New Classic Toys

7. Aan de (speel)tafel Deze eyecatcher – ja, je kunt er niet omheen – is enig om de dreumes mee te laten spelen. Een soort arcade voor de kleintjes. De speeltafel is verstelbaar en kan daarom meegroeien met je kind. Samen groot worden. Zo zoet. De blokken, auto's en andere elementen op deze speeltafel tuimelen, rollen en zorgen daardoor voor stimulatie bij de hand en oogcoördinatie. 

Speeltafel Janod

€ 59,95, Ilovespeelgoed

8. Je nek uitsteken Deze lieve giraf is niet alleen zoet om te zien, maar ook veilig voor je kind. Het speelgoed is vrij van schadelijke stoffen zoals ftalaten, PVC en BPA. Play safe, zullen we maar zeggen. Het product is ook allang niet nieuw meer, het is zelfs al vijftig jaar een favoriet onder de moeders. Zie het als soort Chanel-tas van de speelgoedafdeling. Niet goedkoop, wel kwalitatief. 

Sophie de Giraffe

€ 19,95, Blabloom

9. Ommetje Denise (Sales Manager): 'Ik raad ál het speelgoed aan van Little Dutch, maar m'n favoriet is toch wel de loopwagen. Die is echt zo mooi. Daar wil je gewoon zelf een ommetje mee lopen. Ze hebben voornamelijk houten speelgoed en in allemaal 'home proof' kleurtjes. Je zou het bijna allemaal willen kopen, zo schattig is het.'

Loopwagen Little Dutch

€ 69,95, Little Dutch

10. Lama lullaby Schraap je al meerdere avonden je keel om die kleine in slaap te neuriën? Best vermoeiend, al die dagen op een rij. Trek nu eenvoudig aan een touwtje en laat de muziekhanger Lama 'Mozart's lullaby' afspelen. Door de neutrale kleuren past de lama ook overal thuis. Wat een beestenboel. Herhaal je dit dagelijks, dan wordt het herkenbaar voor je dreumes om die nachtrust te pakken. Slaap lekker. 

Muziekhanger lama &C

€ 16,99, &C the webshop

Bestel de nieuwste &C Oh Baby! online

7 ,45

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen