Met deze smoesjes wend je de vraag 'kan mijn kind bij jou spelen' strategisch af

Oh Baby!

Met deze smoesjes wend je de vraag 'kan mijn kind bij jou spelen' strategisch af

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

22 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Shutterstock

Je staat op het schoolplein te wachten, en in de verte zie je het vriendje van je kind en zijn/haar/hun ouder aan komen lopen. Je weet al wat ze gaan vragen, want het appje met dezelfde vraag had je deze ochtend al genegeerd: mag [naam vriendje] vanmiddag bij jullie komen spelen?

En laat je daar vandaag nou juist geen tijd voor te hebben. Of beter gezegd, je hebt er gewoon geen zin in. Snel probeer je een goede smoes te bedenken, maar je hebt ze allemaal al een keer gebruikt. Misschien één van deze proberen? Lees ook: Ligt het aan ons of is het retemoeilijk om écht leuke jongenskleding te vinden? 1. 'Ik werk thuis vandaag, en kan ze niet in de gaten houden.' Klinkt best logisch, toch? Want als je kind ergens speelt wil je wel dat iemand een oogje in het zeil houdt. En iedere ouder weet: om werk kan je niet makkelijk heen. 2. 'Oma komt op visite.' Zorg wel dat je kind er niet bij staat, anders kijkt 'ie uit naar een bezoek van oma die niet zal komen. Sneu. 3. 'Oma is er nu al, maar die heeft een hekel aan alle kinderen die niet haar eigen kleinkinderen zijn.' Gewoon de schuld bij je (schoon)moeder leggen, wel zo makkelijk. 4. 'We hebben een nieuwe vloer maar die kan alleen het gewicht van ons eigen gezin aan, dus er kan nu niemand extra in huis komen.' Om er nog een schepje bovenop te doen zeg je ook nog dat die vloer duizenden euro's heeft gekost en dat het maanden gaat duren voordat er weer iemand op visite kan komen. Ben je in ieder geval wat langer van die speelafspraken af. 5. 'De postbode komt langs maar die is allergisch voor kinderen, dus die van ons wassen we al met speciale shampoo zodat de postbode onze pakketjes nog kan bezorgen maar jouw kind kan dus niet langskomen tenzij je 'm wast met die shampoo die alleen te koop is in een dorp in Tanzania. Ben je daar wel eens geweest?' Is gewoon super geloofwaardig.

Lees ook: Mooi hoor, zo'n beige kinderkamer: maar is de trend wel goed voor je koter? Oké, effe eerlijk. Dit klinkt allemaal super kinderachtig en doorzichtig, toch? Want waarom verzinnen we toch steeds van die smoesjes op dat schoolplein, als we ook gewoon eerlijk kunnen zijn. Jij hebt het zelfs heus wel door als een andere ouder een smoes gebruikt. Zullen we dus vanaf nu met elkaar afspreken dat we eerlijk zeggen wat we wel of niet willen, in plaats van altijd maar "beleefd" te zijn? 'Mag mijn kind vanmiddag bij jou komen spelen?' 'Nee, vandaag niet.' 'Oké, ander keertje dan maar!' Kijk. Makkie. Nu jij.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen

Meer van deze auteur