Handig: iOS 17 beschermt binnenkort de ogen van je kind (en die van jou)

Oh Baby!

Handig: iOS 17 beschermt binnenkort de ogen van je kind (en die van jou)

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

1 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

1 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Hoewel de meeste ouders de schermtijd van hun kinderen het liefst zo veel mogelijk willen beperken, schiet het er ook bij de hardnekkigsten onder ons weleens in. Heb je soms. We kunnen je schuldgevoel nu ietwat verminderen: iOS 17 gaat binnenkort de ogen van je kind beschermen.

Het is gewoon dé manier om even rustig te kunnen douchen. Je bent net moeder, joh – je moet wat.

Ogen (niet) beschermen Dat ze (nog) een video kijken, vooruit, maar die splinternieuwe kinderogen turend op dat scherm? Eigenlijk zonde. Om risico op bijziendheid te beperken is de afstand tussen die ogen en het telefoonscherm van groot belang, maar je hebt je nog niet omgedraaid of ze zitten al met hun neus d'r op.

Het is net alsof Apple de malende gedachten van elke ouder heeft gehoord. Vanaf midden september komt het bedrijf namelijk met hun jaarlijkse software update, met dit keer een verbeterde autocorrectie, nieuwe AirDrop en een offline Siri. Maar dus óók iets om de bijziendheid van je kind te te voorkomen. Tell you more? We tell you more. Lees ook: Festival lifehack: zo zorg je dat dieven niets met je telefoon kunnen

Schermafstand in IOS 17 De functie heet Schermafstand en daarmee is ook meteen het doel ervan uitgelegd. De feature zou ervoor moeten zorgen dat je kinderen – of jij – niet meer te dicht bij dat scherm zitten. Doe je dat wel, dan verschijnt er een waarschuwing op het scherm. En nee, dit is er niet zo eentje die je meteen weer weg kan drukken om lekker door te gaan met waar je mee bezig was.

Je kunt de melding pas wegtikken als je je iPhone of iPad op de juiste afstand houdt. En dat geldt dus ook voor je kinderen: hup, recht zitten en weg van dat scherm. Zolang ze nog te dichtbij zijn, blijft de kop grijs en kunnen ze hem niet indrukken.

Voor de duidelijkheid Eén dingetje: Schermafstand werkt alleen bij apparaten die beschikken over Face ID. Daarmee wordt bepaald wat de afstand is tussen het gezicht van je kleuter en de iPhone. Op deze manier wil Apple oogafwijkingen voorkomen bij al die turende oogjes – en ook bij die van jou, trouwens, elke nacht turend in je telefoonscherm. Installeren die boel.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, is verslaafd aan mooie notitieboekjes en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen