Deze zes seksstandjes zijn ideaal als je zwanger bent

Oh Baby!

Deze zes seksstandjes zijn ideaal als je zwanger bent

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 september 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

10 september 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Grote kans dat je opnieuw je weg moet vinden tussen de lakens als je zwanger bent. Want tja, zo'n buik met een levend wezen erin zit toch een beetje in de weg. Gelukkig zijn er tijdens de zwangerschap genoeg standjes die lekker én comfortabel zijn, volgens seksspeeltjesontwerper Lelo.

Het kan natuurlijk zijn dat je vanwege medische redenen geen seks mag hebben, maar over het algemeen zitten er heel wat voordelen verbonden aan seks en orgasmes tijdens de zwangerschap.

Zo vertelt seksuoloog en psycholoog Nynke Nijman dat het voor sommige zwangeren stress kan verlichten, de bevalling kan opwekken en krampen kan verminderen. Daarnaast kunnen tijdens de zwangerschap orgasmes veranderen. 'Als je zwanger bent, verandert de mate van doorbloeding van de gehele vulva en zo ook de clitoris,' legt de seksuoloog uit. Als gevolg hiervan wordt je vagina makkelijker vochtig, je clitoris kan groter worden wanneer deze door opwinding opzwelt, en orgasmes zijn voor velen ook makkelijker te bereiken. Aanrakingen voelen hierdoor anders, waardoor de seks anders kan voelen, en je orgasmes ook.

Nieuwsgierig geworden en zin om vanavond (of zometeen) van bil te gaan? Snappen we. Om je een handje te helpen: dit zijn zes ideale standjes als je zwanger bent.

Lepeltje-lepeltje Een oude vertrouwde waar je van het eerste trimester tot het einde van je zwangerschap comfortabel van kunt genieten. Door op je zij te liggen neemt de druk op je rug, buik en baarmoeder af, waardoor je makkelijker kunt ontspannen.

De 'floaty' Dit seksstandje lijkt erg op de cowgirl, waarbij de zwangere partner bovenop zit en de ander berijdt. Het verschil is dat je bij de floaty niet naar voren leunt, maar juist naar achter terwijl je jezelf tegen de benen van je partner laat leunen. Het fijne van dit standje? Je bent zelf volledig in controle over de beweging, snelheid en diepte van de penetratie. En mocht tegen het einde van je zwangerschap dat rijden iets te vermoeiend worden, dan kan je partner in deze positie het stoten makkelijk overnemen. Dan til je jezelf een klein stukje op en gebruikt de penetrerende partner de heupen om te stoten.

Lees ook: Je vagina stomen met Dettol, en meer wereldse kraamrituelen

Doggystyle Een van de beste standjes voor zwangerschapsseks, waar je tot je bevalling van kunt genieten, is doggystyle. In deze positie heb je over het algemeen geen last van druk op je buik en voor extra comfort kan je een kussen gebruiken om langer op handen en voeten te kunnen zitten.

Scharen Nog een fijne voor tijdens de zwangerschap, omdat het een comfortabel standje is en het de druk op je rug en buik kan verminderen. In de schaar ligt de zwangere partner op de zij, met één been opgetrokken. Je partner schuift tussen je benen en haakt ze samen. In dit seksstandje kun je genieten van wel of geen penetratie. Maar net waar je zin in hebt.

Orale seks Misschien houd je het liever bij orale seks, dat kan natuurlijk ook. Je kunt op je rug liggen terwijl je partner je bevredigd, maar het kan ook fijn zijn om op de rand van het bed of de bank te gaan zitten terwijl je lover tussen je benen knielt. Vergeet trouwens niet dat als je de gevende en niet de ontvangende partij bent, er in het eerste trimester een grotere kans is op kokhalzen vanwege ochtendmisselijkheid.

Cowgirl Last but not least: de cowgirl, volgens onderzoek het favoriete seksstandje van zwangere vrouwen. Net als bij de floaty is degene bovenop volledig in controle. Bovendien kun je makkelijk gebruik maken van seksspeeltjes.

Natuurlijk geldt zoals altijd: luister naar je lichaam en doe vooral wat goed voelt. Het ene lichaam is het andere lichaam niet.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen