Beval je in de winter? We helpen je aan babynameninspiratie

Oh Baby!

Beval je in de winter? We helpen je aan babynameninspiratie

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 mei 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

3 mei 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Terwijl het buiten de pannen van het dak vriest en de hagel tegen de ramen klettert, lig jij in de beugels of zit je midden in de kraamweek. Jep, jij krijgt een winterkind. Nog op zoek naar babynameninspiratie? Wij helpen je een handje.

Je kroost mag dan in de koudste maanden van het jaar ter wereld zijn gekomen, winterse namen kunnen hartstikke vrolijk en warm zijn. Let maar eens op. Lees ook: Beter van niet: dit is waarom je een baby nooit water wil geven Belle Een Franse naam, die beeldschoon betekent. Een beeldschone naam voor een meisje dat rond of met kerst geboren wordt, inderdaad.

Yule Wordt je gup daadwerkelijk met kerst geboren? Yule is een Engelse naam en betekent geboren bij kerstmis.

Neva Dat noemen we nog eens origineel: Neva is niet alleen een samentrekking van New Year's Eve, maar betekent in het Spaans ook nog sneeuw. Iets met twee vliegen in één klap.

Lumi Ook Lumi betekent sneeuw, maar dan in het Fins.

Reva Reva betekent geen sneeuw, maar regen. Hebben we ook ruime ervaring mee in de winter.

Silvester Nog even terugkomend op New Year's Eve: Silvester betekent oudejaarsavond. De mand-versie is ook leuk: Sil.

Sid Eén lettertje verschil, maar ook leuk. Sid is die lollige luiaard uit Ice Age, als je het ons vraagt het leukste personage uit de film. En behoorlijk winters, natuurlijk.

Olaf In dezelfde categorie: Olaf, de sneeuwpop uit Frozen.

Boris Boris komt van de Turkse naam Bogoris, die wolf of sneeuwpanter betekent. Lekker winters dus. Lees ook: (On)troostbaar: met deze virale truc krijg je je baby binnen 18 seconden stil

Juniper Toch een beetje op de kaart gezet door de familie Boomsma – thanks nog. Juniper is een groenblijvende conifeer, boom of struik en heeft in de winter blauwe bessen.

Holly Ook een plant, maar dan met rode bessen. Precies wat je voor je ziet aan je aan kerst denkt, toch?

Mirre Een van de geschenken die de wijzen uit het oosten meenamen voor kindeke Jezus.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen