Slaap kindje slaap: zo weet je welke slaapzak jouw baby nodig heeft

Oh Baby!

Slaap kindje slaap: zo weet je welke slaapzak jouw baby nodig heeft

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 februari 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

24 februari 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een slaapzak is voor je baby zoveel meer dan alleen de warmte tijdens het slapen. Het geeft je baby een geborgen gevoel, het biedt veiligheid en helpt je baby om makkelijker in slaap te vallen. En van dat laatste worden wij zelf dan ook weer erg blij. 

In &C the webshop vind je de liefste slaapzakken van Jollein. Maar met zoveel keuze raak het overzicht soms kwijt. We snappen je. Gelukkig is Jollein al bijna 50 jaar specialist in babyslaapzakjes en legt het ons uit.

Niet te warm, niet te koud Belangrijk om rekening mee te houden is de TOG-waarde. Klinkt ingewikkeld, is het niet. De TOG-waarde geeft aan in hoeverre lichaamswarmte vast wordt gehouden in de slaapzakken. Hoe lager de omgevingstemperatuur, hoe hoger de TOG-waarde mag zijn. Het volgende wordt geadviseerd: • 16-19 °C - TOG-waarde van ongeveer 2.5 • 20-22 °C - TOG-waarde van ongeveer 2.0 • 23-24 °C - TOG-waarde van ongeveer 1.0 • +24 °C - TOG-waarde van ongeveer 0.5

Tip van ons: door de mouwen van een slaapzak af te ritsen, verlaag je de TOG-waarde met 1 punt. Zo kun je 'm meerdere seizoenen gebruiken.

Slaapzak met afritsbare mouwen

32 ,99

Andersom kun je ook een deken kunnen gebruiken om de TOG-waarde met 1 punt te verhogen.

Deken voor ledikant

Meten is weten We weten dat die groeiende baby van jou een flinke duit met geld kan kosten. Het is daarom misschien verleidelijk om een slaapzak op de groei te kopen. Toch kun je dit beter niet doen. Door de bewegingsvrijheid te beperken geef je jouw baby een veilig en geborgen gevoel. Wat de slaap vervolgens weer kan verbeteren. Welke maat je per leeftijd nodig hebt? • 0-3 maanden - 60 cm • 3-6 maanden - 70 cm • 6-18 maanden - 90 cm • Vanaf 18 maanden - 110 cm Dit is uiteraard een richtlijn. Als jouw baby sneller groeit dan kool, kun je hier natuurlijk van afwijken.

Slaapzak 70 cm, 3-6 maanden

19 ,99

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Shop alle slaapzakken

Om bij weg te dromen

Wil je ook lezen