Droom lekker verder: dankzij deze kleur beddengoed slaap je beter

Lifestyle

Droom lekker verder: dankzij deze kleur beddengoed slaap je beter

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 juli 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

28 juli 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Heb je moeite met slapen, dan grijp je alles aan om daar verandering in aan te brengen. Hebben wij een leuk experiment voor je: er zijn namelijk kleuren beddengoed waarvan gezegd wordt dat je er beter door slaapt.

Zo zou de kleur blauw zorgen voor een betere nachtrust dan, pak 'm beet, rood. Elke kleur heeft een andere werking op ons lichaam, en waar rood je stimuleert en activeert, werkt blauw juist kalmerend voor lichaam en geest. Precies wat je wil. Aangezien je met je snufferd direct onder je beddengoed ligt, ligt het voor de hand om die in het blauw te scoren. Maar een muur in je slaapkamer blauw verven, een blauw bed scoren (succes daarmee) of blauw licht in je kamer fiksen, kan natuurlijk ook. Lees ook: Tranen met tuiten als je een ui moet snijden? Deze lifehack werkt als een malle

Groen en geel Geen fan van blauw? Geel en groen zijn ook goeie opties. Aan Libelle laat slaapexpert Mark Schadenberg weten dat de kleur geel zorgt voor warmte en je op je gemak laat voelen. Groen bevordert balans en ontspanning. Niet voor niets maken ziekenhuizen en opvanghuizen vaak gebruik van deze twee kleuren.

Geen goud Tot slot zouden ook wit (we know, eigenlijk geen kleur, maar we doen even alsof) en oudroze goed werken. Komt mooi uit, want witte lakens zijn veruit het populairst in de beddenwereld. Roze staat voor zachtheid en vriendelijkheid, wit voor rust en sereniteit. Minder handig om in je slaapkamer te hebben? Drukke prints en felle kleuren als oranje en goud. Toch jammer.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Shop hier