Dit is waarom je voortaan je hüttenkäse op wil kloppen

Lifestyle

Dit is waarom je voortaan je hüttenkäse op wil kloppen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 november 2022 14:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Unsplash

Gepubliceerd op

20 november 2022 14:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Unsplash

Wit, nat en klonterig. Hüttenkäse is zo'n gevalletje you love it or you hate it. Maar schaar je jezelf onder Hüttenkäse-haters, dan wil je het nu misschien toch nog een kans geven. Deze nieuwe foodtrend is namelijk een echte gamechanger. 

Op een broodje zalm, onder een gekookt eitje of gewoon met wat peper en zout. hüttenkäse is hartstikke veelzijdig maar, laten we eerlijk zijn, soms een tikkeltje saai. Voor de leken onder ons: hüttenkäse (of cottage cheese) is een heel jonge ongerijpte kaas. De kaas wordt gemaakt van wrongel, dat zijn samengeklonterde eiwitten uit melk. Tja, klinkt niet heel smakelijk maar is dus hartstikke gezond en goed voor de spierballen. Wil je gebruik maken van die eiwitten, maar ga je over je nek van de textuur van dit witte goedje? Dan moet je nu effe opletten.  Lees ook: Fokking makkelijk recept: caramel shortcake om van te watertanden Opkloppen die zooi Als het neerkomt op foodtrends is TikTok een walhalla. We weten niet hoe ze het doen, maar er komt elke keer weer een goed idee uit voort (oké, en een enkele keer een gevalletje waarom-zou-je-dat-in-hemelsnaam-doen?). Deze keer dus: opgeklopte hüttenkäse. En door die trend kun je linea recta afkomen van je hüttenkäse-fobie. De korrelige bende gaat in de blender en komt eruit als een romige gladde massa die veel weg heeft van slagroom. Heer-lijk. De eiwitten en de smaak, zonder die vervelende klontjes.  Wees creatief En dan? Nou, dat mag je helemaal lekker zelf weten. Mix er honing doorheen en je hebt een zoete saus, combineer het met avocado en je hebt een heerlijk broodje. De opties zijn eindeloos, precies zoals we het willen hebben. Ben je nadat je dit hebt geprobeerd nog steeds geen fan van hüttenkäse? Nou, dan ligt het toch echt aan jou. Joejoe. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen